Apex Legends chystá v Polsku turnaj o 11,5 milionu korun
zdroj: tisková zpráva

Apex Legends chystá v Polsku turnaj o 11,5 milionu korun

31. 7. 2019 9:54 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Nejen nejúspěšnější Fortnite, ale i další battle royale se snaží rozvířit esportové vody. Respawn Entertainment se do nich chystá víc šlápnout s Apex Legends. Turnaj Preseason Invitational se bude hrát v září v sousedním Polsku. Osmdesát týmů se utká celkem o půl milionu dolarů (asi 11,5 milionů korun).

Nebude to první turnaj v sérii Preseason, což jsou ovšem zápasy na sobě zcela nezávislé. Zatím se před pár týdny odehrála pouze Pro-Am exhibice v Los Angeles, kterou bude následovat srpnový Invitational na X Games v Minneapolis. To je pro místní hráče trochu z ruky, v polském turnaji se navíc bude hrát o zdaleka nejvíc peněz.

Konat se bude od 13. do 15. září v Krakově. Dvacítka družstev se utká ve vyřazovacím systému na dvě porážky, tedy v oboustranném pavoukovi. V každém kole se v několika zápasech rozhodne, jestli zůstanou ve výherní půlce, přesunou se do té prohrávající anebo z turnaje úplně vypadnou.

Finální dvacítka týmů si pak mezi sebe rozdělí finanční výhry. Na 20. místo připadá částka 4 800 dolarů (110 000 korun), kterou si mezi sebe tříčlenné družstvo rozdělí. Na krakovské vítěze pak čekají 2,4 miliony korun.

Na turnaj se nedá kvalifikovat přímo v Apex Legends, s přihláškou musíte kontaktovat EA skrz e-mailovou adresu. Podrobnosti o tom, jak se na Preseason Invitational přihlásit, naleznete na oficiálních stránkách, včetně pravidel, podmínek a dalších důležitých informací. Do Krakova je to z Česka co by kamenem dohodil, tak proč nezkusit štěstí?

Nejnovější články