Apex Legends vyvíjí matchmaking, který cheatery nahází do jednoho zápasu
zdroj: tisková zpráva

Apex Legends vyvíjí matchmaking, který cheatery nahází do jednoho zápasu

17. 7. 2019 7:50 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Předevčírem jsme tady na Games probírali, jak s cheatery kazícími zábavu všem okolo zkouší zatočit Overwatch a PUBG, a dneska se podíváme na jejich velkého multiplayerového konkurenta: battle royale Apex Legends. Zatímco Overwatch klidně ukončí celý cheaterův zápas a PUBG se spoléhá na umělou inteligenci, Apex na to jde jinak: Nacpe všechny podvodníky k sobě do jednoho zápasu.

Vývojáři to vysvětlili v postu na Redditu, kde se kromě jiných věcí věnují právě cheatování. Některé jejich nápady jsou celkem nudné (i když nikdo nepopírá, že potenciálně efektivní), jako například využít machine learning k tomu, aby dokázal cheatery sám detekovat a automaticky banovat. Ale daleko vtipnější je ona druhá možnost.

Je to prostě karma. Když cheatujete, spamujete nebo se chováte jinak nevhodně, napraví vás dočasný, nebo klidně i permanentní, ban? Možná vám znepřístupní hru, možná si prostě uděláte nový účet, ale nic z toho vás nezmění jako člověka. Zato když budete nuceni ochutnat vlastní medicínu a autoaim vám bude ze všech stran zasazovat jednu tečku za druhou…

Boj s cheatery je pro všechny vývojáře multiplayerových her neobyčejně krušným maratonem, v němž jsou vždy o pár kroků pozadu, ale tohle je od Respawnu docela pěkný nápad, jako když se občas tvůrci pokouší kreativně potrestat piráty, co si jejich hru stáhnou. Žádné mazání z Piratebay nebo komplexní DRM – pěkně nechte Simíky, ať se postupně celí zakostičkují!

Nejnovější články