ARK: Survival Evolved dostane podporu uživatelských modifikací
zdroj: tisková zpráva

ARK: Survival Evolved dostane podporu uživatelských modifikací

8. 7. 2015 15:17 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Dinosauří survival akce s moderními moderny ARK: Survival Evolved se dle nejnovějších informací dočká podpory činorodé moderské komunity. Šikovnější hráči si tak budou moci upravovat hru k obrazu svému. Změna se pak pochopitelně dotkne všech těch, kteří se jali vyzkoušet si hru v rámci Steam Early Access. Mody budou do hry implementovány skrze oficiální podporu uživatelských modifikací, jež je integrovaná do Unreal Enginu 4.

Vývojáři hráčům představí takzvaný The Ark Dev Kit – zjednodušenou verzi moderských nástrojů Unreal Enginu 4, jež je v tomto případě pochopitelně upravená speciálně pro potřeby jediného titulu. Z prezentovaného dev kitu navíc půjde rovnou své výtvory posílat přímo do Steam Workshopu, takže podělit se o své výtvory s přáteli bude otázkou několika minut.

Přímo zdrojový kód hry upravovat nikterak nepůjde, modeři se však mohou těšit na nástroje, jež jim umožní měnit podobu předmětů, umělou inteligenci NPC či například také zákonitosti hry a koneckonců i samotné mapy. K dispozici bude zjednodušený manuál a chybět také nesmí podpora v podobě dedikovaného fóra. Zkrátka a dobře – úspěšný ARK: Survival Evolved se tímto vůči komunitě vstřícným krokem může stát ještě úspěšnějším.

A pokud byste snad o ARK slyšeli poprvé, tak vězte, že se jedná o first person survival akční hru, do které se proberete nazí a beze všeho. Je jen na hráčích samotných, jak se s nepřízní osudu popasují – pro přežití je třeba zkoumat, vyrábět a budovat, a to vše v prostředí, jemuž pevnou tlapou vládnou pravěcí ještěři. Ti ve hře představují nejen zubaté a smrtelné nebezpečí skrývající protivníky, ale také cenné potvory pro ochočení a případné ježdění na nich.

zdroj: Archiv

Nejnovější články