Arthur zase drží celibát: Mod Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2 jeho tvůrce stáhl
zdroj: tisková zpráva

Arthur zase drží celibát: Mod Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2 jeho tvůrce stáhl

25. 2. 2020 10:20 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O kontroverzi kolem modu Hot Coffee pro kovbojku Red Dead Redemption 2 inspirovaného skrytou minihrou v GTA: San Andreas jsem psala minulý týden. Jeho tvůrce se tehdy dušoval, že ani přes reakci Rockstaru a vydavatele Take-Two mod neplánuje z webu NexusMods odstranit, okolnosti ho nicméně donutily ho dnes v noci alespoň skrýt.

O celé kauze jako první informoval YouTuber Swegta, podle kterého Take-Two tvůrce modu Unlosing minulý týden kontaktovalo s žádostí, aby mod odstranil. Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2 prý porušuje licenční podmínky, které nepovolují program jakkoliv modifikovat, zejména pak bod zakazující přidávat do hry obsah pobuřující, obscénní nebo se sexuální tematikou.

Modder se pro PCGamesN hájil tím, že jeho výtvor využívá jen obsah, který ve hře už byl: „Mod neobsahuje nahotu ani žádné nahé modely. Animace jsou z opilecké mise s Lennym (která ve hře stále je), zvuky ‚vzdychání‘ jsou stejné zvuky, které postavy vydávají, když jsou zraněné.“

Zároveň prohlásil, že je připravený přebrat za mod plnou zodpovědnost, ale že ho v nejbližší době neplánuje ani přes žádost Take-Two odstranit. Něco ho ale zřejmě přimělo změnit názor, což mohla být kupříkladu hrozba žalobou, a Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2 na serveru NexusMods v noci na dnešek skryl.

Ani Take-Two, ani modder Unlosing se k záležitosti zatím nevyjádřili.

Nejnovější články