Australská vláda opět tlačí na zavedení ratingu 18+
zdroj: tisková zpráva

Australská vláda opět tlačí na zavedení ratingu 18+

18. 3. 2011 14:01 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Australská vláda má ve svých řadách zjevně velmi moudré muže, v tomto případě ministra...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Australská vláda má ve svých řadách zjevně velmi moudré muže, v tomto případě ministra vnitra Brendana O'Connora. Ten zcela jasně prohlásil následující: „Jsme k smíchu celému civilizovanému světu. Vždyť jsme jediná země, která nemá stupeň přístupnosti her od 18 let výš“. Narážel tak na nejnovější kauzu, v níž odmítla hodnotící komise dát novému Mortal Kombatu jakýkoliv rating, protože nejvyšší je 15+ a to jim přišlo na tak démonicky brutální hru málo. Ono to i málo je, ale problém Austrálie je v tom, že nemá žádný vyšší stupeň.

O´Connor pokračuje: „Pokud brzy nedojde k nějakému konsenzu, Commonwealth bude muset zavést jiná opatření. My prostě nemůžeme mít tak zaostalý klasifikační systém, který dle mého názoru škodí mladým lidem“. To jsou skoro až šokující slova. Umíte si představit českého představitele vlády, jak se vyjadřuje o hrách tímto způsobem? Kde jsou časy, kdy se ministři věnovali tematice progamingu jako přínosné činnosti...

Zdá se tedy, že tento ministr skutečně zatlačí na dlouhodobé problémy Austrálie s násilnějšími hrami, které často do prodeje nejdou, protože chybí odpovídající hodnotící škála. O´Connor navíc konstatuje, že rating nezaručí, že se dítě ke hře nedostane, ale dle něj je problém už v tom, že ani rodiče nemají odpovídající hodnotící škálu, podle které se mají orientovat. Držme tedy australským hráčům palce, ať se konečně dočkají osvobozujícího ratingu.

Nejnovější články