Batman ani Watch Dogs nemají na Wii U na růžích ustláno
zdroj: tisková zpráva

Batman ani Watch Dogs nemají na Wii U na růžích ustláno

31. 1. 2014 11:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Minulý týden jsme psali o tom, že italský GameStop stopnul předprodeje Wii U verze Watch Dogs a informoval o tom své zákazníky. Nintendo i Warner Bros to odmítli potvrdit nebo vyvrátit. Následně se GameStop omluvil, mělo jít údajně o chybu v obchodním systému. Nintendo však nyní vydalo dokument o svých aktuálních finančních výsledcích (které jsou špatné, jak se psalo už tady a tady), ve kterém najdeme i seznam chystaných her pro Wii U. A Watch Dogs mezi nimi chybí.

Udělalo tentokrát chybu Nintendo? Byla Wii U verze Watch Dogs odložena nebo ji Ubisoft opravdu zrušil? Je to podezřelé a nekomunikace obou firem je ještě zajímavější. Co když rušení předobjednávek nakonec nebyla chyba GameStopu? Watch Dogs má vyjít někdy v druhém kvartále (duben-červen), brzy se snad situace vyjasní. V éteru jsou však slyšet i zprávy o tom, že Watch Dogs vyjde až na podzim... Další spekulace o osudu Wii U verze Watch Dogs nejsou ale jedinou zprávou, která se týká Nintenda, Wii U a diskutabilní podpory této platformy ze strany 3rd party vývojářů.

Další zpráva je ukázkou slabé podpory Wii U od 3rd party studií a vydavatelů. Tentokrát jde o Warner Bros, která vytváří a vydává poslední hry v Batman - Arkham sérii. Právě Batman: Arkham Origins vyšla i na Wii U, kde si k ní hráči mohli pořídit Season Pass. A zatímco na PC, PS3 a X360 hráči stahovatelný obsah dostávají a dostanou kompletní, na Wii U už nedostanou nic. Warner Bros se rozhodla Season Pass pro Wii U verzi Batman: Arkham Origins zrušit, jak informuje Go Nintendo.

Už tak si hru na Wii U koupilo podle hrubých odhadů VGChartz jen nějakých 140 000 lidí. Kolik z nich si předplatilo Season pass sice nevíme, ale zjevně se to nevyplatí. Právě nezájem o DLC je oficiálním důvodem pro zrušení Season passu. Kdo už si ho zakoupil, dostanou svých 19 dolarů zpátky ve formě kreditu do eShopu. “Na základě poptávky po stahovatelném obsahu na naší platformě se Warner Bros. Interactive Entertainment rozhodli zrušit nabídku nové příběhové kampaně pro Wii U,” píše Nintendo v oficiálním emailu těm, kteří si už Season pass zakoupili.

Jak už se několikrát psalo, Nintendo je na tom finančně stále pohádkově a průšvih jménem Wii U je z dlouhodobého finančního hlediska nemusí moc trápit. Absence her a podpory od 3rd party vývojářů a vydavatelů ale určitě trápí hráče, kteří si Wii U koupili. Teď jde jen o to, jestli Iwata a spol. půjdou hlavou proti zdi a budou se snažit Wii U vylepšit, nebo jestli by nebylo třeba lepší konzoli raději zaříznout a pokusit se vyrukovat s něčím novým.

Nejnovější články