Battleborn se po roce a půl odebere k poklidnému dožití bez nového obsahu
zdroj: tisková zpráva

Battleborn se po roce a půl odebere k poklidnému dožití bez nového obsahu

19. 9. 2017 9:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Je to smutná zpráva, ale už dlouho jsme jí očekávali. V květnu minulého roku vyšly dvě rámcově podobné hry – Battleborn a Overwatch. Ačkoliv v obsahu byste našli dost odlišností, stylizace a zaměření na týmové střílení je poslalo na jedno kolbiště. Rvali se o jedno velké publikum a jedna musel z kola ven. Volba padla na Battleborn, která utrpěla zdrcující porážku. Nemohla za to jen popularita konkurence, ale i problémy s matchmakingem, špatná kooperativní kampaň a obecně nevýrazná náplň. V listopadu dorazí vůbec poslední update, po němž bude hra přežívat jen "na přístrojích".

Rozhodnutí o ukončení podpory online akce Battleborn má velice logické základy v počtu hrajících hráčů. Když se podíváte na SteamCharts, uvidíte, že v měsíci vydání se u hry sešlo až 12 tisíc hráčů. O měsíc později už jen něco přes 2 000 a od loňského září do letošního května se hra nedostala přes tisícovku.

Jediné světlo svitlo letos v červnu, kdy Gearbox spustil trial verzi hry, která přitáhla 1 500 lidí. Ale nikdo z těchto hráčů nezůstal a další stále odcházejí, o čemž svědčí 150 aktivních hráčů v posledních dvou měsících. Tímto tempem budou servery do pár měsíců zet prázdnotou a logicky se už nevyplatí živit zaměstnance starající se o nový obsah.

zdroj: Archiv

V průběhu podzimu vyjde vůbec poslední update, který zkrášlí vaše hrdiny skiny ze série Borderlands, upraví nevyváženou hratelnost a přidá další prvky, o kterých se dozvíme později. Poté se již nepočítá s novým obsahem. Neznamená to však úplné vypnutí hry, jak se nechal slyšet kreativní ředitel Randy Varnell na oficiálním blogu.

„Ničeho se nebojte! Battleborn tu zůstane a nic se v něm nezmění. Servery budou v dohledné budoucnosti aktivní.“ Asi si těžko představíte časový údaj dohledné budoucnosti, ale dá se odhadnout, že držet aktivní servery kvůli deseti zbylým hráčům asi nikdo nechce.

Pro Varnella je to velice těžké rozhodnutí, protože se na projektu podílel dlouhých osm let (od roku 2012 naplno). Ale tak už to v herním byznyse chodí a on na rozdíl od hry do důchodu nemusí. „I když jsem smutný, že můj čas s Battleborn se blíží ke konci, s radostí vám oznamuji, že budu mít významnou roli na zatím neoznámeném, ale velice očekávaném titulu od Gearbox.“ Že by Borderlands 3?

Nastoupit teď do Battleborn je v podstatě jednosměrná jízdenka, kterou si možná chvilku užijete, ale nebudete mít moc s kým a najednou to z nenadání skončí. Zkuste si trial verzi (Steam), dokud je čas zahrát si kus budoucí historie, ale investovat do plné hry je dobrovolná oběť vývojářům.

Nejnovější články