Beamdog by rád vytvořil Baldur's Gate 3, snad skrz Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Beamdog by rád vytvořil Baldur's Gate 3, snad skrz Kickstarter

20. 3. 2012 10:50 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Přiznám se, že když Beamdog, potažmo Overhaul Games oznámili, že jejich tajemný projekt bude vylepšená edice Baldur's Gate (viz náš článek), byl jsem jako majitel už asi šesti vydání hry, zklamaný.

Na druhou stranu, pokud nechcete sáhnout po Good Old Games, je to dobrá cesta, jak se k legendě dostat. Ovšem ti z vás, kteří bláhově mysleli, že by to snad mohl být trojka mohou zpozornět. Trochu.



Cameron Tofer z Beamdogu vysvětlil, proč na trojku ještě nedošlo. „Třetí díl je náš dlouhodobý cíl. Musíme zařídit velkou spoustu věcí, než se na takový projekt budeme moci pustit. Takže ne, teď se na třetím dílu nepracuje, ale moc rádi bychom. Myslíme, že Enhanced Edition BG 1 a 2 prostě dávají smysl předtím, než by přišla trojka“.

Jak se zdá, Beamdogu prostě chybí peníze a asi trochu větší logistické zázemí. Co se ale týká peněz, současnost nabízí poměrně solidní možnosti. A asi jasnou jedničkou, která každého napadne je Kickstarter. Ten se začíná dobře uplatňovat jako platforma pro nízkorozpočtové hry, nedávno se přidaly třeba Wasteland 2 a nebo velmi nadějně vyhlížející Banner Saga (její Kickstarter najdete zde).

Tofer to potvrzuje: „Ano, na Kickstarter určitě myslíme. Tohle řešení dává smysl a řeší spoustu našich problémů“. Momentálně se ale tým soustředí na úspěšný launch zmíněné vylepšené edice, která má dle nich potenciál oslovit ještě více fanoušků než dříve. Nicméně, když se vrátíme k myšlence na Kickstarter, určitě to není špatný nápad, zvláště, pokud by se udržel ten klasický feeling série. Přiznejme si, spousta z nás je pekelně nostalgická a pro to, aby viděli třetí díl své oblíbené série by byli ochotni dát větší množství peněz, než na jiné projekty.

Nebo snad ne?

Nejnovější články