Ben Brode, ředitel vývoje Hearthstonu, opouští Blizzard
zdroj: tisková zpráva

Ben Brode, ředitel vývoje Hearthstonu, opouští Blizzard

23. 4. 2018 11:00 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Z testera vývojářem, z vývojáře manažerem, a jak to tak vypadá, z manažera opět vývojářem. Ben Brode, ředitel vývoje karetní hry Hearthstone, si toho v Blizzardu během patnáctileté kariéry zažil opravdu hodně, ale teď nastal čas na změnu. Brode se rozhodl založit nové studio, které prý bude „asi vyvíjet hry“. Jestli to budou zase kartičky, to zatím neprozradil.

Brode ve svém vyjádření děkuje celému týmu a už se prý těší, až bude „designovat, programovat, a skutečně zase vytvářet věci.“ Je hezké být panem řídícím ve skleněné kukani a baštit Hujerovy švestičky, ale akčního Brodeho, do jehož portfolia patří i rapování nebo níže zdokumentované skvělé herecké výkony v hororových filmech, to zřejmě tak docela neuspokojovalo.

zdroj: Archiv

A tak se vrhá do neprobádaných vod, zatímco behemot Hearthstone nezastavitelně šlape dál. Desítky donů Quijotů se pokoušely srazit ho do prachu a zmocnit se jeho hráčské základny, ale zatím se to nikomu ne a ne podařit, ani když měli k dobru značky Elder Scrolls nebo Zaklínač. Uvidíme, jak si povede Magic: The Gathering Arena, která se právě nachází ve velmi nadějné uzavřené betě, ovšem troufl bych si říct, že ani ona, ani Brodeho odchod Hearthstone nijak extrémně neohrozí.

Po nedávném vydání datadisku The Witchwood by jeden čekal, že si tvůrci dají na chvíli pokoj, ale už za tři dny vychází nový singleplayerový obsah jménem Monster Hunt, v kterémžto módu ovládáte čtyři hrdiny na relativně příběhové cestě za spravedlností. Podrobnosti přineseme v den vydání.

Nejnovější články