Best of 2013: Nejlepší hra, kterou nikdo nehrál
zdroj: tisková zpráva

Best of 2013: Nejlepší hra, kterou nikdo nehrál

24. 1. 2014 23:21 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Úspěch je krásná věc a měli bychom jej přát každému, kdo mu jde naproti. Nikdo vám ale úspěch nezaručí a v obrovské konkurenci herního světa to platí dvojnásob. I proto vyhlašujeme tuto kategorii. Nejde v ní ani tak o vítěze a poražené (protože svým způsobem jsou zde bohužel poražení všichni), ale hlavně o to, abychom upozornili na zajímavé tituly, které mohly v loňském roce uniknout vaší pozornosti.

DMC - Devil MayCry

Šest set tisíc kusů pro PS3, tři sta tisíc kusů pro Xbox 360. Čísla, která zní řadě herních vývojářů jako splněný sen. V případě týmu Ninja Theory a jeho rebootu slavné akční série Devil May Cry jde ale o malou noční můru. DMC si přitom kvalitou nezadá s nejlepšími akčními hrami minulého roku a komerční neúspěch téhle hry lze připsat na vrub spíše jejímu názvu. Jinými slovy, fanoušci série nepřijali provedené změny za své a novou generaci bohužel také nepřilákaly. A to je věčná škoda!

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

Ni no Kuni, v doslovném překladu Druhá/jiná země, prezentuje japonské hry na hrdiny ve velkém stylu. Okouzlující animace hladí na duši, stejně jako soundtrack v podání Tokijského filharmonického orchestru. Co více si může fanda JRPG přát? Hutný příběh, kvalitní soubojový systém, zábavné questíky, rozsáhlý svět a pečlivě vykreslené postavy? To všechno tady je. Hra sice vyšla v původním znění už v roce 2011, k nám se ale dostala až o dva roky později. A přestože celosvětová prodejní čísla nejsou úplně špatná, troufáme si říct, že na spočítání všech českých hráčů této hry by nám stačila malá násobilka. Nechcete to napravit?

Ring Runner: Flight of the Sages

Ani trojice vývojářů říkající si Triple-B-Titles by zřejmě neoznačila svou prvotinu v podobě střílečky s RPG prvky Ring Runner za neúspěch. Ale po pěti letech vývoje a celé řadě osobních i pracovních problémů si tihle sympatičtí vývojáři zaslouží, abychom na jejich, dnes už tak trochu zapomenutou hru, opět upozornili. Od doby, kdy Lucka Jiříková napsala tuto pozitivní recenzi, se navíc práce na hře nezastavily a Trible-B-Titles svůj počin neustále vylepšují. Pokud jste tak ještě neučinili, určitě ji vyzkoušejte.

Signal Ops

„Hired Guns + Commandos + Brazil + Grim Fandango + Thief = PROFIT!“ Tohle napsal Lukáš Grygar do verdiktu recenze na hru Signal Ops. A neměl pravdu. Tedy, ne že by hra od týmu Space Bullet Dynamics nesplňovala levou část rovnice, ale s tou pravou už to bylo horší. Přestože se autorům povedlo dostat koncem roku se Signal Ops na Steam, velký ohlas tam hra nevzbudila. Možná za to může nepřehledné ovládání nebo netradiční vizuální styl, ale věřte nám, tahle hra si zaslouží druhou šanci.

The Wonderful 101

Zlí jazykové by mohli tvrdit, že každá dobrá hra, která vyjde na konzoli Wii U, by se v tomto článku měla objevit jaksi automaticky. Ale my takhle nekorektní nebudeme. Faktem je, že The Wonderful 101 zaznamenala mizerné prodeje i na poměry Wii U, a toto opominutí si rozhodně nezaslouží. Dynamická a originální akce s výborným soundtrackem možná někoho odradila podivnou grafikou, která naprosto neodpovídá komplexnosti a obtížnosti hry. Někomu možná nesedlo trochu komplikované ovládání. Ale Wonderful 101 i tak patří mezi hry, které bychom moc rádi viděli i na jiných platformách.

 

A smutný titul nejlepší hry, kterou nikdo nehrál, získává dle redakce za rok 2013...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

DMC - Devil May Cry

Budeme to opakovat pořád dokola. DMC – Devil May Cry je jednou z nejlepších akčních her loňského roku a její komerční neúspěch je jedna velká nespravedlnost. Vyšší prodejní čísla bychom samozřejmě přáli všem výše zmíněným hrám a vítězství v této kategorii nakonec nic nezmění na tom, že v tomto výběru prohráli de facto všichni. Ale pokud vás můžeme na tuhle hru ještě jednou upozornit, uděláme to znovu.

V rámci naší série Best of 2013 článků, ve které shrnujeme to nejlepší za rok 2013, doposud vyšly následující kousky:

Nejnovější články