Best of 2015: Nejlepší mobilní hra
zdroj: tisková zpráva

Best of 2015: Nejlepší mobilní hra

7. 1. 2016 20:15 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Dalo by se říct, že mobilní platformy po herní stránce dospěly už dávno a v posledních letech sklízíme šťavnaté plody velice pestré nabídky. Od portů konzolových her přes komplexní RPG až po minimalistické a originální hříčky. Na mobilech si tu svoji najde opravdu každý a volba těch nejlepších her jenom za nás tedy byla obzvláště náročná. A nakonec jsme došli k tomuto závěru.

Badland 2

Badland 2 není sama o sobě unikátní, ale jde o výborné pokračování. Logická hopsačka, můžeme-li tak Badland 2 charakterizovat, dotahuje a zároveň expanduje koncepty jedničky správným směrem. Možnost změnit směr pohybu otevírá nové možnosti vývojářům a na to konto i hráčům. Nakonec vlastně ani nevadí, že některé prvky jedničky chybí, protože dvojka je natolik zábavná a krásná, že jsme ji mezi pětici nejlepších mobilních her zařadit prostě museli.

Prune

Minimalistických her je na mobilních platformách k dispozici spousta, ale málokterá z nich nás dokázala vrátit zpátky k prvním měsícům a rokům AppStore tak jako Prune. Vývojáři dokázali znovu navodit pocit objevování nepoznaného skrze originální, inovativní a zároveň extrémně jednoduchou hratelnost. Prořezávání větví za účelem správného růstu stromu se stalo pro členy redakce prakticky zenovým zážitkem, který bychom bez výhrad doporučili všem hráčům - těm, kteří se her obvykle ani nedotknou.

Her Story

Her Story ohromila svojí unikátností na počítačích (recenze) a stejně se jí to podařilo i na mobilních platformách, kam se navíc dobře hodí, protože nejde o nijak komplexní hru na ovládání - nemusíte neustále šmátrat prsty po displeji. Her Story vyniká nápadem, scénářem, ale i zpracováním, proto se řadí k nejlepším hrám minulého roku nejenom na mobilech.

Rayman: Adventures

Raymana se na mobilech prezentoval úspěšně už několika (Jungle Run, Fiesta Run), ale na konci roku přišla v rámci zavedených mantinelů asi největší změna. Rayman: Adventures je pořád automatická běhačka, nově v ní však můžete měnit směr. Na pohled zanedbatelná novinka ale mění design i stavbu úrovní a vůbec díky ní můžete zmírnit tempo, prostředí víc prozkoumávat a hledat Incrediballs - malé potvůrky, které mají vliv na hratelnost. Nádherný audiovizuální styl hry se navíc pořád neokoukal a rychlou hratelnost si můžete dávkovat i po menších částech. Další mobilní Rayman je opět trefa do černého.


A nejlepší mobilní hrou roku 2015 se podle redakce Games.cz stává:

bestofmobilni zdroj: tisková zpráva

Lara Croft GO

Nejslavnější archeoložka se loni předvedla hned dvakrát: na Xbox One a pár měsíců předtím i na mobilních platformách. Lara Croft GO sice na první pohled vychází z taktéž výborné Hitman GO, ale ve skutečnosti předloni načrtnutý koncept posouvá o velký kus dál. Mnohem lépe pracuje s prostředím i s nepřáteli, nezapomíná na puzzly, zbraně a ikonické Lařiny pohyby. Lara Croft GO je inovativní a díky bezplatnému datadisku The Shard of Life i akorát tak dlouhá a obtížná, ale hlavně po celou dobu zábavná. Tohle se prostě vývojářům ze Square Enix Montréal povedlo na výbornou.

V rámci naší série Best of 2015, ve které shrnujeme to nejlepší za uplynulý, doposud vyšly následující články:

Nejnovější články