Best of 2017: nejpůsobivější audiovizuální styl
zdroj: tisková zpráva

Best of 2017: nejpůsobivější audiovizuální styl

4. 1. 2018 19:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Nejsubjektivnější ze subjektivních. I tak by se dala nazvat kategorie pro nejpůsobivější audiovizuální styl. Každý z nás má jiné chutě a obzvláště letos jsme to rozhodování neměli jednoduché. Na jedné straně máte totiž špičkově vypadající velké hry, na straně druhé unikátní nezávislé hry a mezi tím několik neméně zajímavých středně velkých titulů. Přesto nám jeden titul učaroval způsobem, že jsme se prakticky jednohlasně shodli.

Tokyo 42

Kombinace prvků z Hitmana a Commandos zní více než lákavě, ale za pouze solidní hratelnost si Tokyo 42 nominaci nevysloužilo. Stačí se podívat na jediný obrázek, nebo zhlédnout pár vteřin videa a okamžitě vám to bude jasné. Hru si prostě s ničím jiným nespletete. Díky výrazným barvám, minimalistickému, ale přesto výraznému stylu a naladění celého vizuálu na východní vlny Tokyo 42 vyniká. Hratelnost je sice “jenom” slušná, ale právě kvůli vzhledu na ni jen tak nezapomeneme.

Tokyo 42 zdroj: tisková zpráva

Pyre

Jestli bude další hra Supergiant Games vypadat standardně, bude to pro nás zklamání. Malému americkému týmu stačila jen hrstka titulů na to, aby si vybudovali svůj vlastní unikátní vizuální styl. Bastion vykopl, Transistor přihrál a Pyre střílí na branku. Unikátní svět plný podivných postav vám dokáží vývojáři díky parádnímu vizuálnímu zpracování perfektně prodat a jako bonus přihodí ještě neotřelé zvuky a podmanivou hudbu. Radost pohledět.

Pyre zdroj: tisková zpráva

Cuphead

E3 2014. Tehdy jsme viděli Cuphead poprvé a těch zhruba dvacet vteřin záběrů nám stačilo k tomu, aby se nám hra zaryla do mozku, srdce a dalších částí těla tak, že přebila všechno ostatní. Každou další upoutávku jsme hltali plnými doušky a po vydání jsme v redakci všichni koukali, jak to vypadá v pohybu. Cuphead nevypadá jen skvěle. Vypadá i zní unikátně způsobem, kdy se vám z aktuální obrazovky nechce, ale na druhou stranu se už nemůžete dočkat až uvidíte promyšlený design dalšího bosse.

Cuphead zdroj: tisková zpráva

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Na rozdíl od ostatních her okolo nemusí Hellblade zaujmout každého hned na první pohled. Umazaný, nenaleštěný vizuál se vám ale dostane pod kůži a právě díky “standardním” pasážím pak o to víc vyniknou ty, které jsou graficky odvážné a neotřelé. Vizuální stránka je v případě Hellblade jen kouskem skládačky. Tím druhým je originální nazvučení plné hlasů, které zasahují i do samotné hratelnosti.

Hellblade zdroj: tisková zpráva

Little Nightmares

Kontrast žlutého oblečku a jinak prakticky všudypřítomné temnoty nám učaroval a kouzlo neochablo ani během hraní. Little Nightmares umí s málem zacházet efektivně a dostatečně zručně natolik, až si vysloužila nominaci. Pozadu není ani zvuková stránka, které celkovou temně podivnou atmosféru příhodně dokresluje.

Little Nightmares zdroj: tisková zpráva

A hrou s nejpůsobivějším audiovizuálním stylem za rok 2017 se podle redakce Games.cz stává:

bestof_audioviz zdroj: tisková zpráva

Letošní rok byl na působivě vypadající hry obzvláště dobrý, ale popravdě – Cuphead vítězí s obřím náskokem. Něco takového jsme ve videoherním průmyslu prostě ještě neviděli. Styl hry se vám navíc neomrzí. Bude vás udivovat od začátku do konce a vy budete k obrazovce neustále přivolávat kolegy, drahé polovičky, kamarády i děti, protože tohle prostě musí vidět. Podobně jsou na tom i neméně stylové zvuky a hudba, bez kterých by to nebylo ono a které dotváří unikátní, nezapomenutelný a dokonale nadčasový audiovizuální styl.

Nejnovější články