Best of 2018: Nejpůsobivější audiovizuální styl
zdroj: tisková zpráva

Best of 2018: Nejpůsobivější audiovizuální styl

13. 1. 2019 18:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Že hry umí vykouzlit působivé vizuály, víme už desítky let. Nejeden titul leckdy spoléhá právě na svoji audiovizuální stránku a za vítěznou trojici dáváme jako redakce ruce do ohně ve všech směrech. Perfektní kombinace grafiky, vizuálního stylu a doprovodných zvuků nás letos u níže představených her naprosto odzbrojily.

3. místo - Tetris Effect

Tetris Effect zdroj: tisková zpráva

Když se řekne Tecuja Micuguči, je jasné, že valná většina herní obce zpozorní. Pán, co má v CVčku REZ a Lumines, ví, jak udělat hezké obrázky a doprovodit je ještě hezčí hudbou. V případě Tetris Effect se mu to povedlo naprosto špičkově, a pokud máte možnost hrát ve VR, dostanete neopakovatelný zážitek.

Triviální a desítkami let prověřená hratelnost Tetrisu vás přesune do transu, kde se vám všechny ty efekty dostanou k tělu mnohem... efektivněji. Tetris Effect vám rozšíří zorničky a nabídne osobitý audiovizuální zážitek, který prostě jinde nedostanete ani v bledé, ani v modré.

2. místo - Return of the Obra Dinn

Return of the Obra Dinn zdroj: tisková zpráva

Může se hra o dvou barvách dostat do elitního výběru těch nejpůsobivějších audiovizuálních zážitků letošního roku? Co by ne. Na takového Vib Ribbona si pamatujeme dodnes a Return of the Obra Dinn se svými dvěma barvami nakládá mnohem zajímavěji a unikátněji než leckterá vizuálně přeplácaná patlanice.

Nejde přitom jen o samotnou vizuální stránku, ale také o způsob, jakým ji její tvůrce Lucas Pope zručně proplétá s hratelností. Výsledek je stejně zvláštní, jako unikátní.

1. místo - Red Dead Redemption II

Red Dead Redemption II zdroj: tisková zpráva

Západy i východy slunce, bouřky, mlha, silný vítr... Red Dead Redemption II dokáže vyčarovat úžasné obrázky i v momentu, kdy se ve hře nic neděje. Kdy vítr stojí, kdy je dobrá viditelnost a rozlehlé louky před vámi hladí sluníčko.

Novinka Rockstaru umí vystřihnout působivou scénu téměř kdykoliv – když nežasnete nad technickou dokonalostí, uhrane vás třeba scéna s přesvícenými slunečními paprsky a mlhou, kdy nevidíte nic než siluety. Celé to pak korunuje košatý soundtrack a všudypřítomné zvuky, které už tak překrásný Divoký západ ještě oživují.

Tuhle nádheru se vám nebude chtít vypnout. Možná není tak vizuálně kreativní a neotřelá jako hry na druhém a třetím místě, ale kvůli všem výše zmíněným důvodům si podle nás zlatou medaili beze zbytku zaslouží.

Nejnovější články