Bethesda definitivně zrušila vývoj Prey 2
zdroj: tisková zpráva

Bethesda definitivně zrušila vývoj Prey 2

31. 10. 2014 14:21 | Téma | autor: Adam Homola |

Nešťastný a zamotaný příběh vývoje sci-fi akce Prey 2 pokračuje a zároveň definitivně končí. Z úst marketingového šéfa jsme se totiž dozvěděli, že Bethesda vývoj Prey 2 skutečně zastavila a zrušila. Myslí tím definitivní zrušení vývoje, ne něco jako " vývoj je zrušený, ale dáme to jinému týmu", jak naznačovaly předchozí spekulace. Na Pax Australia stav (ne)vývoje Prey 2 pro OXM potvrdil Pete Hines, který se tím opět pokouší vyvrátit všechny předchozí spekulace. Jestli si dobře vzpomínáte, má rovněž máslo na hlavě - už taky jednou tvrdil něco jiného, než se stalo.

Otázkou je, jestli věříte Hinesovi, nebo dříve uniklým interním emailům. Hines totiž nehovoří jen o zrušení vývoje, ale v podstatě vyvrátil předchozí zprávy o tom, že se na Prey 2 pracuje v jednom ze dvou studií Arkane (přičemž to druhé by mělo dělat na Dishonored 2). Právě vývoj jakési verze Prey 2 pod Arkane měly potvrdit zdroje Kotaku přes uniklé emaily, kde tuto radostnou novinu oznamovalo vedení Arkane zaměstnancům.

"Už v minulosti jsme říkali že hra není v takovém stavu, v jakém bychom ji chtěli mít - důvod pro zrušení vývoje byl stejný. My jsme v Prey 2 opravdu věřili, ale nemysleli jsme si, že je v dobrém stavu. Zároveň jsme neviděli žádný způsob jak ji vydat kvalitní a v takové podobě, v jaké jsme si ji vysnili. Museli jsme se tedy rozhodnout mezi zrušením, nebo pokračováním. Jenže pokračovat ve vývoji, investovat do projektu další čas, peníze a zdroje, když to nevypadá dobře, se nevyplatí. Myslíme si, že zrušení vývoje bylo těžké, ale ve výsledku správné rozhodnutí," řekl pro OXM Hines.

zdroj: Archiv

Hines ještě explicitně prohlásil, že Prey 2 v zamýšlené podobě je coby projekt definitivně u ledu a pokračovat nebude ani pod taktovkou nového studia. Se značkou Prey však v budoucnu určitě něco udělají.

Šéf marketingu Bethesdy nám nemusí nutně věšet bulíky na nos - Arkane mohli klidně projekt po Human Head Studios přebrat a zjistit, že doposud vytvořený obsah je nepoužitelný. Namísto toho pracují na vlastní verzi hry, která se ani nemusí jmenovat Prey 2. Možná bude mít slůvko Prey jen v podtitulu, podobně jako The Bureau: XCOM Declassified, která si taky prošlo několika restarty a zásadními zvraty ve vývoji. Tím pádem by Hines nelhal a nemlžil. Ale kdo ví, průběh vývoje Prey 2 je taková motanice, že je možné úplně všechno.

S původní vizí Human Head Studios, kterou reprezentuje třeba parádní video, se můžeme každopádně nadobro rozloučit. Arkane ale nejsou amatéři a pokud skutečně pracují na "duchovním nástupci System Shocku 2", mohli bychom se dočkat něčeho lepšího.

Nejnovější články