Bethesda zvěční „streamerskou babičku“ v The Elder Scrolls VI
zdroj: tisková zpráva

Bethesda zvěční „streamerskou babičku“ v The Elder Scrolls VI

2. 4. 2019 11:02 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O Shirley Curry jste možná už někdy slyšeli: je jí 82 let, žije ve Virginii a miluje videohry, především Skyrim. Jako správná babička vám občas přečte pohádku, jindy vás chrání před zlým drakem. Své diváky oslovuje „zlatíčka“ nebo „drahoušci“ a její dobrodružství v Tamrielu i vlogy jí vysloužily přes půl milionu vnoučat na YouTube. Její láska ke Skyrimu nezůstala nevyslyšena – v příštím TES se Shirley objeví jako NPC.

O zvěčnění nejznámější hrající seniorky na internetu se postarala fanouškovská petice, kterou skupina Shirleyiných diváků založila loni v listopadu. Postěžovala si totiž tehdy, že v pravděpodobné době vydání šestého dílu The Elder Scrolls jí bude 88 let (šestileté čekání na nový díl je hodně pesimistický odhad!) a není si moc jistá, že si ho ještě bude moct zahrát. Zahrát možná ne – tak proč by se v něm nemohla rovnou objevit?

Petice nasbírala skoro 50 000 podpisů a v rámci oslav čtvrtstoletí série Todd Howard potvrdil, že Bethesda Shirley skutečně ve hře zvěční. Dokonce už ji mají i naskenovanou, takže její transformaci v NPC nestojí nic v cestě.

Podle všeho navíc dnes Shirley slaví 83. narozeniny, takže nezbývá, než jí popřát všechno nejlepší a mnoho dalších let, aby se vytoužených šestých Elder Scrolls ještě dočkala. Bethesda je neplánuje vydat dřív než v roce 2021 na příští generaci konzolí, dost možná i později.

Nejnovější články