Betu Falloutu 76 nemůžete odinstalovat, pokud si nekoupíte plnou hru
zdroj: tisková zpráva

Betu Falloutu 76 nemůžete odinstalovat, pokud si nekoupíte plnou hru

12. 11. 2018 14:40 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Jeden z mnoha bugů, nebo nekalá obchodní praktika? Internetový diskuzní portál Reddit i oficiální fórum Bethesdy se plní příspěvky uživatelů, kteří se neúspěšně snaží odinstalovat betu chystaného multiplayerového spin-offu Fallout 76. Musí si prý nejdříve zakoupit plnou verzi hry.

Nejen Honza Slavík, ale ani ostatní hráči obecně z bety Falloutu 76 nejsou příliš nadšení. Od začátku ji trápí technické problémy, ať už jde o rozbitý Bethesda.net mazající data, chyby navázané přímo na herní engine, nebo oprávněné obavy, že půjde kvůli podpoře modifikací o příliš otevřenou platformu přátelskou k cheaterům. Day one patch bude se svými 51 GB větší než celá složka s hrou a tím výčet podivností ani zdaleka nekončí.

Hráči, kteří se na základě zkušeností z bety rozhodli zrušit svou předobjednávku a Fallout 76 prostě odinstalovat, mají „menší“ problém. Když se totiž hru pokusí odinstalovat dnes již klasickým způsobem přes ovládací panely, při volbě odinstalace v seznamu programů vyskočí klient Bethesda.net s chybovou hláškou, že k příslušné hře nemají přístup a mají si ji laskavě nejprve zakoupit.

Vzhledem k tomu, že jde o toho samého klienta, který pár týdnů zpátky uživatelům jen tak smazal 50 GB stažených dat, půjde spíše o další chybu než o záměr prodat hráčům něco, o co nestojí. Oficiální podpora postiženým uživatelům doporučuje manuálně smazat složku s hrou. V registrech si už ale budou muset uklidit sami. Fallout 76 vychází pozítří a pořád existuje naděje, že 51GB day one patch spoustu neduhů opraví. Možná hru přinejmenším budete moct alespoň odinstalovat.

Nejnovější články