Betu sci-fi akce Destiny si zahrálo přes čtyři a půl milionů hráčů
zdroj: tisková zpráva

Betu sci-fi akce Destiny si zahrálo přes čtyři a půl milionů hráčů

4. 8. 2014 11:49 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Statistku má každý rád, takže přišel čas na trochu toho číselného žonglování ze studia Bungie, které se pochlubilo čísly, které vygenerovala beta Destiny, do níž se dostávali lidé za předobjednávky a následně byla na poslední víkend otevřená všem. Díky tomu se jí zúčastnily 4 638 937 hráčů. Spousta z nich chtěla i otestovat různá povolání a tak vzniklo 6,5 milionů postav, což Bungie přirovnává k desetinásobku počtu obyvatel Seattlu. Proč Seattlu? Protože napsat "polovina Istanbulu" by neznělo tak drsně.

Nicméně i tak jde o pořádná čísla a hlavně se zdá, že betatest splnil svůj účel, protože Bungie mohlo zkusit servery při vysokém zatížení. V jeden okamžik bylo nejvíce přítomno 853 tisíc hráčů. Tohle musí být pro Bungie velká obava, protože jakékoliv lagy, které by se objevily v normálním MMO budou přijatelnější, než v ryzí střílečce z pohledu první osoby jako je Destiny. Zdá se, že vše proběhlo v pořádku, nicméně počkejme se soudy na první den ostrého provozu.

Celkem bylo spuštěno celkem 88 milionů her a hráči strávili dvacet procent celkového času v centrální Věži. Pobito bylo 3,8 miliard nepřátel, což si ale vyžádalo 164 milionů hráčských smrtí. Co se týče PvP, do Iron Banner se pustil milion hráčů. Na všechny statistiky se můžete podívat v tradiční, přehledné tabulce. Bohužel jsme zatím nedostali odpověď na to, zda zůstanou zachovány v betě vytvořené postavy, což nejspíše znamená, že ne. Destiny vychází 9. září na Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 3 a Xbox 360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články