BFG edice DOOM 3 se omlouvá vydáním patche a zdrojáku
zdroj: tisková zpráva

BFG edice DOOM 3 se omlouvá vydáním patche a zdrojáku

27. 11. 2012 14:33 | Téma | autor: Petr Poláček |

Recyklovaný obsah vydávaný za „nový“, nepodpora původních DOOM 3 modifikací, hardwarová náročnost a absence celé řady nastavení, která u PC her pokládá spousta lidí za obvyklé, ale hlavně zbytečnost existence něčeho takového vůbec – to je vizitka nedávno vydané střílejdy DOOM 3: BFG Edition, se kterou se Andrej v recenzi nemazlil a myslím, že zcela oprávněně.

Těžko říci, jestli v id Software, potažmo i v Bethesdě, čekali tak všeobecně negativní reakce, protože prvotní ohlasy z prezentací BFG edice na výstavách byly vcelku vlažné až mírně povzbudivé. Faktem ale je, že obě dvě firmy v tandemu zareagovaly na příliv negativních ohlasů svižně a dle představ většiny z nás. Důkazem je vydání zdrojáku DOOM 3: BFG Edition, který najdete za tímto odkazem a můžete se tak, pokud vás postihlo kreativní pnutí, hned pustit do modování. Druhým důkazem, že se v id Software chytili za kníry a došlo jim, že něco by se s hrou mělo dělat, je nový patch, který nejenom spoustu věcí opravuje (pár grafických a jiných efektů), ale i přidává.

Mezi novinkami je kupříkladu možnost nastavení hned několika parametrů včetně FOV, možnost deaktivovat checkpointy, možnost lepšího nastavení kláves či tlačítek na ovladači, a tak dále. Zkrátka jde o samé užitečné věci, co z BFG Edition neudělají lepší hru, ale jejím majitelům to rozhodně zážitek zpříjemní. Nehledě na to, že hlavním problémem DOOM 3: BFG Edition není samotná hratelnost, ale spíše fakt, že tahle reedice vlastně původní hře nic nepřidala, spíše ubrala - a tím reputaci značky DOOM rozhodně moc nepomohla.

Nejnovější články