BioShock Infinite: Burial at Sea nabízí k poslechu trojici skladeb
zdroj: tisková zpráva

BioShock Infinite: Burial at Sea nabízí k poslechu trojici skladeb

1. 4. 2014 15:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Sice už jsme BioShocku od Irrational zamávali na rozloučenou, ale hra tu s námi bude dál. Teď tedy mluvím konkrétně o BioShock Infinite a jeho rozšíření Burial at Sea, které nás vrátilo do Rapture a s ním ještě více rozšířilo povědomí o příběhovém pozadí celého podmořského světa.

Nyní na stránkách Irrational můžete poslechnout trojici skladeb v jejich plných verzích, jež právě tvoří část oné unikátní atmosféry. Navíc je skvělé, že každému songu je doplněn komentář Jima Bonneyho, který šéfoval koncepci hudebního doprovodu, vysvětlující co, proč a jak ohledně vzniku písní.

Můžete si tedy přečíst o důvodu vzniku bizarního propagandistické skladby Little Sisters’ Song a vysvětlení, jak vznikal samotný text, kde bral své zvrácené podtóny apod. The Pie Song vznikl jako pseudofolkový popěvek proti establishmentu a třetí z uvedených písní, Old Man Winter Jingle je pak prostou „dobovou“ reklamou, která textově vytváří poptávku po titulním výrobku.

Přijde mi, že právě takovéto akce, které doprovází hry s bohatým universem jsou opravdu skvělé a výjimečné. Nejen, že dávají nahlédnout do konkrétních částí vývoje titulu, ale přináší i něco navíc k samotnému příběhu, dokreslují velmi jemnými tahy celkovou atmosféru.

Nejnovější články