BioWare neřeklo k Mass Effectu ani k Dragon Age poslední slovo
zdroj: tisková zpráva

BioWare neřeklo k Mass Effectu ani k Dragon Age poslední slovo

6. 8. 2018 15:29 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Že se někde v Kanadě v tichosti pracuje na novém Dragon Age, to tak nějak asi všichni tušíme. Ale že si Mass Effect po kritickém i komerčním propadu Andromedy nepoleží u ledu tak dlouho, jak se mohlo původně zdát, překvapivé už trochu je. Co dalšího ještě BioWare momentálně kutí, odhaluje jejich letní vývojářský blog.

Veškerou pozornost si pro sebe momentálně uzurpuje Anthem, o kterém se podrobně rozepsal Adam minulý týden. Až by se mohlo zdát, že BioWare na své ostatní značky dočista zapomnělo. A není to tak docela pravda. Na druhou stranu, nic oficiálně neoznamují, pouze naznačují.

Jsou to náznaky tak opatrné, že může jít prakticky o cokoliv – komiks, brakovou literaturu, anebo plnohodnotnou hru, na kterou si ovšem ještě pár let budeme muset počkat. Diplomatické vyjádření tak prozatím zní, že v BioWare velmi dobře slyší hlasy všech fanoušků po dalších přírůstcích do sérií Dragon Age a Mass Effect, a mají "několik schovaných týmů pracujících na něčem tajném, co se vám asi bude hodně líbit." Naprostá většina týmů ale pilně maká na Anthem, aby se únorové vydání stihlo včas a bez kiksů.

zdroj: Archiv

Blog zmiňuje taky Star Wars: The Old Republic, pro který se prý chystá parádní nálož nového obsahu. Multiplayerovému RPG, které podobně jako The Elder Scrolls Online balancuje někde na hraně zážitku ze singleplayerových RPGček a plnohodnotného MMO, se dvakrát moc pozornosti nedostává.

Před necelým rokem snížilo počet serverů z osmi na dva a počtem hráčů ani předplatitelů se EA nechlubí, což svědčí o spíše neslavných číslech. Přitom zřejmě nabízí zajímavé zážitky, protože kupříkladu v jedné z questových linií se ke slovu dostane klasický dialogový systém známý ze starých Knights of the Old Republic. Nyní se vývojáři kasají tím, že by letošní rok měl být nejzajímavějším pro SW:TOR vůbec, takže kdo ví, co na podzim vytáhnou z rukávu.

Zatímco oficiální oznámení čtvrté inkarnace Dragon Age se nekonkrétně krčí kdesi v mlze, Anthem nabírá poměrně přesné obrysy. O vaši přízeň bude kooperativní sci-fi akce soupeřit 22. února příštího roku s dvojicí obdobně nadějných pecek, totiž motorkářským zombielandem Days Gone a pokračováním ságy Metro, tentokrát s podtitulem Exodus a nad zemí.

Nejnovější články