Bitva z EVE Online se zapsala do Guinessovy knihy rekordů
zdroj: tisková zpráva

Bitva z EVE Online se zapsala do Guinessovy knihy rekordů

24. 4. 2018 11:05 | Téma | autor: Mars Vertigo |

Letos v lednu se uskutečnilo největší PvP klání videoherní historie, na což si možná ještě někteří vzpomenou. Pokud ne, můj report by vám mohl osvěžit paměť. Sedmihodinová epická řež však v konečném důsledku nebyla zdaleka žádným žhavým pokoukáním jako už to u EVE Online v podobných případech bývá zvykem. Díky enormní časové dilataci a maximálnímu přetížení jediného ústředního serveru na kterém hra běží, šlo spíše o maraton trpělivosti a zkoušku pevných nervů všech zúčastněných. Nicméně, pořád šlo o událost, která se, alespoň načas, stala rekordní.

Co se týče samotné hry, obléhání citadely 9-4 v plném světle poukázalo na exploit, který za vypjatých okolností značně dopomohl obráncům ke konečném vítězství. Na rozdíl od hráčů, kteří se lopotili ve trýznivě zpomalené časové bublině, citadela samotná si bezskrupulózně prováděla automatické opravy v reálném čase. Díky tomu měla útočící strana jen minimální časové okénko a prostor k chybě a obránci naopak velmi pohodlnou pozici k hájení. Nu a zbytek je už historie. 

Historie, která však v herních análech bude nějakou dobu figurovat coby milník onlinového hraní v počtu připojených hráčů současně. Celkem se totiž bitvy zůčastnilo na úctyhodných 6142 pilotů, což je na hru zatraceně vysoké číslo. A co by to bylo za rekord, kdyby neskončil v Guinessově knize rekordů. Předání tohoto ocenění se mimo jiné zúčastnil i výkonný ředitel CCP Hilmar Veigar Pétursson, který pronesl následující slova: „Vždy jsme se snažili o vytvoření co možná nejpůsobivějších virtuálních světů, kde se spolu hráči střetávají a o něž bojují – a o posouvání technologických hranic a toho, jak spolu díky této technologii interagujeme.“

K hernímu publiku v sále, pak dále promluvila hlava komunitního rozvoje za CCP Games Svenni Guard: „Byly to vaše bitvy, které posunuly technologii až k jejím limitům a vaše války, které vypálili svou stopu napříč hvězdami. Při obléhání 9-4 jste překonali rekord a Guinessova světová kniha rekordů jej uznala.“, a dodává „Toto je vaše cena; my jsme jen pouzí stevardi”.

Je fascinující sledovat, jak se patnáct let stará hra stále neohroženě řítí do dálav budoucnosti, láme rekordy a stále vymýšlí způsoby, jak oslovit nové hráče. Jedno je jisté, EVE Online má jednu nejsilnějších a nejsoudržnějších herních komunit současnosti a do důchodu má, zdá se, ještě velmi daleko.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články