Blizzard nadále vidí budoucnost Heroes of the Storm v esportu
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Blizzard nadále vidí budoucnost Heroes of the Storm v esportu

6. 3. 2018 17:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Nedá se říct, že bychom zrovna často psali o MOBA hrách. O Heroes of the Storm od Blizzardu konec konců informoval naposledy loni v červenci Adam v souvislosti s novými hrdiny, což je obvykle jediný případ, kdy stojí za to věnovat jim samostatný článek a ne jen kratičkou bleskovku. Pokud jim tedy zrovna nehrozí vypnutí serverů, jako se to před nedávnem stalo Paragonu. Mohl by snad Heroes potkat podobný osud? Odpověď jsem se dozvěděla na Intel Extreme Masters v Katovicích.

Jeden z uživatelů komunitní sítě Reddit si povšiml, že se kategorie v oficiálním blizzardím obchodě věnovaná Heroes of the Storm během několika dní z původních pěti stran scvrkla na jednu a neváhal se o tento poznatek podělit. Tím spustil sérii spekulací – plánuje se Blizzard zaměřit pouze na Overwatch, s tím, kolik pozorností má momentálně jejich celosvětová liga? Nebo se jen propagační předměty ke hře moc dobře neprodávaly a budou místo nich naskladněné nějaké jiné? Bude Heroes následovat osud Paragonu coby neúspěšné MOBA hry a přestane se pokoušet konkurovat královskému páru Doty 2 a League of Legends?

Krátká odpověď – Heroes of the Storm ani náhodou nekončí. Blizzard podporuje a dotuje i tituly, které mu momentálně generují mnohem menší zisky (dívám se na tebe, Diablo III) a byť HotS nedosahují takových výdělků jako populární Overwatch nebo Hearthstone, free-to-play model je pro ně dlouhodobě udržitelný. Na Intel Extreme Masters v Katovicích, kde se mimochodem odehrával i jeden z prvních turnajů letošní sezóny o 100 000 dolarů a postup do Mid-Season Brawl ve Stockholmu, mi to potvrdil i Sam Braithwaite, šéf esportového oddělení franšízy.

„Heroes v žádném případě neumírá, právě naopak. Už teď v březnu máme plány a smlouvy na turnaje v roce 2019, a i pro letošek chystáme hodně nového, ať už v případě esportů nebo obsahu jako takového. Nedávno jsme přidali možnost komunikovat prostřednictvím voice chatu. Prodej propagačních předmětů nemá s osudem samotné hry prakticky nic společného, je to jen doplňková aktivita. Na přepracované kolekci momentálně pracujeme,“ dušuje se Braithwaite.

I pomalejší vydávání nových hrdinů podle něj o ničem nevypovídá, protože čím víc postav spolu může interagovat, tím náročnější je hru správně a spravedlivě vybalancovat. Navíc chtějí věnovat péči i dříve vydaným postavám, které s těmi novějšími často přestávají být hrané. Větších úprav se v nejbližší době dočká Medivh a Sonya. Nejnovější update také přinese skiny inspirované policejními zásahovými jednotkami. Během března se chystá nový hrdina (nebo hrdinka?) z univerza StarCraftu a další budou následovat, byť s většími časovými rozestupy.

Pracuje se i na nových mapách a Heroes of the Storm by se měly dočkat také mimořádně velkého oznámení na letošním Blizzconu. Do té doby, ale samozřejmě i potom, plánují především pokračovat v podpoře Heroes jako jednoho z esportů. Letošní ročník světového šampionátu je ve čtvrtině, ze spojené euroamerické divize v Katovicích dál postoupili Team Dignitas, příští týden po turnaji v Taipei bude své reprezentanty znát i její asijský protějšek. Velkolepé finále o milion dolarů se bude konat v listopadu, pravděpodobně opět v rámci Blizzconu v losangeleském Anaheimu.

Nejnovější články