Blizzard prý odložil datadisk k Diablu III na příští rok
zdroj: tisková zpráva

Blizzard prý odložil datadisk k Diablu III na příští rok

12. 6. 2013 11:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Jestli teď přemýšlíte, kdy vlastně Blizzard datadisk k Diablu III oznámil, přemýšlíte marně. Oficiálně se nic neoznámilo, i když zmínka o dvou datadiscích pro Diablo III byla před několika lety v tamté tabulce, která unikla z asijské pobočky Blizzardu. Šéf Blizzardu Mike Morhaime se také o datadisku stručně zmínil v nedávné zprávě pro investory. Řekl jen, že na něm tým už intenzivně pracuje, ale datum vydání si nechal pro sebe. Obecně se očekává, že k oficiálnímu představení datadisku dojde už letos v listopadu na BlizzConu.

Původní plán byl údajně takový, že první datadisk vyjde ještě letos. Ostatně bylo by to už rok a půl od vydání původní hry, takže na datadisk relativně času dost. Nejmenované zdroje ale prozradily webu VentureBeat/GamesBeat, že prý mělo dojít k odkladu a letos datadisk čekat nemáme. Jednoduše se nestíhá a vyjít by to mohlo příští rok.

Zástupce Blizzardu se GamesBeat ozval s tím, že Blizzard nic oficiálně neoznámil, takže žádný datadisk nemá žádné datum vydání, tudíž ani k nějakému “odkladu” dojít nemohlo. Což je pravda, ale interně jistě nějaké cíle stanovené mají a pokud se jim teď interní datum vydání posunulo a někdo to GamesBeatu vykecal, tak k odkladu prostě došlo, ať už oficiálně nebo neoficiálně.

2013 bude pro Blizzard vlastně trošku obyčejný rok - v březnu vyšel StarCraft II: Heart of the Swarm a tím to pro letošek asi končí. Datadisk pro Diablo III to nebude, StarCraft II: Legacy of the Void se letos nečeká a další datadisk pro World of WarCraft vyjde taky zřejmě až příští rok. Ve vzduchu je ještě free to play karetní hra Hearthstone: Heroes of WarCraft, ale ta se letos dočká asi jen betaverze. Příští rok by měl být pro Blizzard mnohem zajímavější, minimálně z pohledu vydaných her.

Nejnovější články