Blizzard zrušil střílečku ze světa StarCraftu a vyvíjí Diablo 4 a Overwatch 2, tvrdí zdroje
zdroj: tisková zpráva

Blizzard zrušil střílečku ze světa StarCraftu a vyvíjí Diablo 4 a Overwatch 2, tvrdí zdroje

7. 6. 2019 11:26 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Jason Schreier z Kotaku znovu zasahuje. Tentokrát přišel s informací, že Blizzard v uplynulých dvou letech pracoval na střílečce z prvního pohledu v univerzu StarCraftu, jen aby ji teď zrušil. Hlavním důvodem je to, že se studio chce soustředit na vývoj nového Diabla a Overwatche. Rušení projektů je sice normální, i tak je to ale pro fanoušky StarCraftu smutná zpráva.

Schreierovi tuhle informaci potvrdily hned tři zdroje blízké dění ve studiu. Hra s kódovým označením Ares měla být něco jako „Battlefield ve světě StarCraftu”: existují prototypy, kde coby terranský mariňák likvidujete armádu Zergů. Za Zergy jste si měli moct taky zahrát. Podle jednoho ze zdrojů šel vývoj sice pomalu, ale druhý zase tvrdil, že byli všichni hodně překvapení, když Blizzard projekt před pár týdny zrušil.

Nebyl to přitom první pokus o střílečku ze světa StarCraftu: Blizzard se o ni snažil už na začátku tisíciletí a mělo jít o mix střílení a plížení s Terrankou Novou v hlavní roli. Starcraft: Ghost se dokonce dočkal oficiálního oznámení v roce 2002, o čtyři roky později ale taky oficiálního zrušení. StarCraftu výlet do akčního zasazení zřejmě není přán.

Ares byl experimentální projekt, kde vývojáři zkoušeli, jestli by v enginu pro Overwatch nemohli vytvořit nějakou zajímavou hru z prostředí StarCraftu. Blizzard se snaží co nejvíc vytěžit stávající technologii, aby zefektivnil už tak dost pomalý vývoj, engine se tedy sdílí napříč mnoha projekty v rámci firmy. Ve vedení vývoje stál Dustin Browder, který v minulosti šéfoval Heroes of the Storm a StarCraftu 2.

Aspoň drobnou útěchou může být, že zrušení starcraftí střílečky nevedlo k žádnému propouštění. Lidé z týmu se rozprostřeli mezi vývojáře Diabla 4 a pokračování Overwatche. Obojí by měl Blizzard oznámit letos na podzim na Blizzconu, pokud nenastane nějaká nenadálá situace.

Právě Overwatch byl poslední „velkou” hrou, kterou Blizzard vydal, od té doby se věnuje dodatečnému obsahu, datadiskům a nechvalně proslulému mobilnímu Diablu. Vzhledem k tomu, že Overwatch vyšel už před třemi lety, je nejvyšší čas vydat nějaký další tříáčkový titul. Zatímco o vývoji Diabla 4 se rozepsal loni Patrik, o druhém Overwatchi toho zatím moc nevíme. Podle Schreierova článku by se měl kromě PvP zaměřit i na PvE, několik zaměstnanců Blizzardu tenhle element přirovnalo k Left 4 Dead.

Blizzard dokonce Kotaku poskytl oficiální vyjádření, které je ale velmi nekonkrétní. Ve zkratce - pracují na mnoha projektech zároveň, občas některý zruší, oznamují hry, až když jsou si jimi jistí. Těší se tedy, až budou moct odhalit další věci, na kterých pracují. Až přijde ten správný čas.

Nejnovější články