BLOGY Z LA: O přejetém Pachterovi
zdroj: tisková zpráva

BLOGY Z LA: O přejetém Pachterovi

5. 6. 2012 12:46 | Téma | autor: Martin Bach |

První den na E3 bývá vždycky nejdelší. Přestože samotná výstava ještě oficiálně nezačala, blok po sobě následujících čtyř tiskovek Microsoftu, EA, Ubisoftu a Sony spolehlivě odrovná i ty největší nadšence z řad přítomných novinářů. Zatímco ještě před pár roky jsme si mohli mezi Xboxem a PlayStationem v klidu odpočinout, protože prezentace distributorů nebral na E3 nikdo příliš vážně, v posledních třech letech už se vyplatí strávit celý den v autě nebo v autobusu a jezdit od jednoho oznámení k druhému. Dá se namítnout, že všechno můžete vidět i z pohodlí hotelového pokoje nebo koneckoců i z domova, ale tiskovky nejsou jen o koukání na promítaná videa a jásající celebrity, které mimo USA nikdo nezná...

Není důležité zúčastnit se, ale tweetovat!

Až když se ocitnete přímo v Los Angeles zjistíte, že atmosféra točící se kolem E3 je v podstatě nezprostředkovatelná. Přestože se rozhodně nedá říct, že by celé LA v téhle době žilo hrami (mnohem víc se tu řeší finále Stanley Cupu), pocit sounáležitosti a možnosti potkat se kdykoliv prakticky s kýmkoliv z branže, je na místě znát. Kolega Michael Mlynář z Bonuswebu tomu říká "panoptikum nerdů" a má svým způsobem pravdu.

Pro E3 je to ale v podstatě lichotka. Jsou tady všichni: od solitérských blogerů, kteří stojí ještě dvacet minut po začátku tiskovky Ubisoftu před budovou a snaží se uprosit pořadatele, aby je pustili dovnitř bez pozvánky, až po "hvězdy" typu analytika Michaela Pachtera, kterého jsme, přísahám že nechtíc, dneska málem přejeli při příjezdu na prezentaci EA. Jak Petr správně poznamenal, kdybychom tuhle akci dotáhli do konce, měli bychom o návštěvnost na Games.cz pro příští dny postaráno a nemuseli bychom hnout ani prstem. A to nemluvě o tom, že by nám možná mnozí ještě poděkovali.

Pachter ale bude většit ze své křišťálové koule dál a nám nezbude nic jiného, než se o přízeň čtenářů porvat jinak. Skutečně naostro se totiž začne až zítra, a to už nebude na nějaké bratříčkování čas.

 

Nejnovější články