Bohemia Interactive oznámila Vigor, free to play online survival akci pro Xbox
zdroj: Bohemia Interactive

Bohemia Interactive oznámila Vigor, free to play online survival akci pro Xbox

12. 6. 2018 13:33 | Téma | autor: Adam Homola |

Píše se rok 1991 a nukleární válka skončila. Střední Evropa je zdevastovaná, přežívá jen Norsko, válkou z velké části nedotčené. Namísto pustiny se v něm hraje o život v rámci drsného boje o přežití, kdy to zvládnou buď ti nejdrsnější, nebo ti nejmazanější. Takový je Unreal Enginem poháněný Vigor, nově oznámená hra od českého studia Bohemia Interactive.

Do postapokalyptické Evropy, respektive Norska, se podíváte už za nedlouho, a to v online podobě pro 8 až 16 hráčů. Vigor nabídne spoustu věcí, které byste od typického online survivalu čekali – sbírání surovin, zbraní, crafting, stavění a vylepšování přístřešku a samozřejmě i potyčky s ostatními hráči.

Na ty si budete muset dávat obzvlášť velký pozor, protože když to schytáte, přijdete o všechno, co máte zrovna u sebe. Vývojáři vás ale do přestřelek nenutí a když se na ni nebudete cítit a budete mít baťoh narvaný k prasknutí, můžete se pokusit utéct skrze jeden z únikových na mapě.

Velkým tématem celého Vigor má být nejistota – nikdy nevíte kolik hráčů je kolem vás, kde jsou a kolik jich zbývá. Když tak na někoho narazíte, můžete se ho pokusit zabít, nebo raději neudělat nic a třeba ho jen pronásledovat, abyste neprozradili svoji pozici ostatním hráčům, kteří mohou být jen kousek od vás. Což můžete tušit, ale nemusíte to vědět, jak ostatně naznačuje přiložený trailer.

Na potyčky nemusíte být navíc vůbec připravení, protože například střelné zbraně budou vzácné a rozhodně je nebudete nacházet na každém kroku. Mnohem častěji si je budete vyrábět skrze nalezené materiály a modráky. Tvůrci také potvrdili, že Vigor je čistě PvP a že samotné levelování se netýká bezejmenné postavy hráče, ale jeho přístřešku.

Bohemia Interactive chystá Vigor exkluzivně pro Xbox One, kde se hra v rámci programu Game Preview objeví ještě letos v létě. Zatím pouze za peníze, konkrétně za zpoplatněný Premium Founder’s Pack. Plná hra pak vyjde příští rok a bude free to play. Na žádném z oficiálních kanálů není k mání informace o případné podpoře Play Anywhere, tudíž půjde zřejmě o titul jen a pouze pro Xbox One.

Nejnovější články