Borderlands 3 skutečně vyjde v září jako časová exkluzivita Epicu
zdroj: tisková zpráva

Borderlands 3 skutečně vyjde v září jako časová exkluzivita Epicu

3. 4. 2019 17:47 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Úniky informací z minulých dní se nakonec potvrdily. Borderlands 3 opravdu vyjde 13. září na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One, přičemž v případě počítačů se smiřte s časovou exkluzivitou pro Epic Games Store. Skutečné trvání exkluzivity už dříve naznačoval sám Randy Pitchford: „Exkluzivity jsou za mě v pořádku, když přichází s nějakými výhodami a jsou krátké – řekněme třeba šest měsíců.“ Kromě toho se dozvídáme o nových postavách, různých edicích i season passu.

Datum vydání i časovou exkluzivitu máme tedy potvrzené a není v tomto ohledu už moc co řešit. Jestli vám Epic nevoní, počkejte do dubna roku 2020, kdy se Borderlands 3 podívají i do jiných obchodů na PC. A pokud vás zajímají nějaké pořádné záběry z hraní, tak na ty si počkáte do 1. května. Do té doby si musíte vystačit s dumáním nad různými edicemi, případně se můžete pustit do dnes vydaných remasterů předchozích dílů.

Edice jsou celkem čtyři, přičemž předobjednáním libovolné z nich si zpřístupníte balíček zlatých skinů pro zbraně. Normální edice, ve které najdete pouze hru, stojí klasických 60 eur. Deluxe edice už je za 80 eur a ke hře přihodí několik kosmetických balíčků a boosty XP a padajícího lootu.

zdroj: Archiv

Super Deluxe edice za 100 eur (po vydání za 120) v sobě navíc obsáhne season pass, a pokud toužíte po fyzických předmětech, můžete z účtu vysosat 250 eur za sběratelskou edici, ve které najdete skutečnou truhlu (bez lootu), deset figurek známých i nových postav, model základny Sanctuary 3 (který si musíte složit), čtyři přívěšky, látkovou mapu galaxie a litografie některých postav.

V obsahu edic je přitom ukryta spousta herních indicií. Začněme třeba season passem, který kromě dalších skinů slibuje čtyři příběhová DLC s novými misemi a výzvami. Season pass i jednotlivá DLC půjdou zakoupit samostatně, ale v jejich případě ještě nejsou známé ceny (když si však odečtete cenu Deluxe edice od ceny Super Deluxe edice po vydání, vyjde vám, že season pass by mohl stát 40 eur).

Zajímavý je i fyzický obsah sběratelské edice. Mapa galaxie jde ruku v ruce s potvrzením, že tentokrát opustíte Pandoru a navštívíte nové planety. V tiskovce doslova stojí: „Objev nové světy za hranicí Pandory, každý s vlastním prostředím a nepřáteli čekajícími na své zničení. Prolez nepřátelskými pouštěmi, probojuj se válkou sužovanými velkoměsty, prozkoumej smrtící mokřady a mnohem víc!“

Další informace už není potvrzená, ale zdá se pravděpodobná. Sanctuary je vaší centrální základnou v Borderlands 2. Model Sanctuary 3 ve sběratelské edici Borderlands 3 a fakt, že budete cestovat po světech, napovídá, že tentokrát berete svou základnu všude s sebou.

zdroj: Archiv

A konečně se ukázaly i čtyři nové postavy, takzvaní Vault Hunteři. V traileru výše můžete na malý moment vidět každého z nich – střelkyni Moze s obrovským mechem, pána zvířat FL4K, sirénu Amaru a mistra taktiky Zanea.

To je pro tuto chvíli veškerý nášup informací, který doprovází datum vydání a oznámení časové exkluzivity. Záběry z hraní dorazí za měsíc, ale do té doby se určitě provalí i něco dalšího. V takovém případě vás samozřejmě budeme dále informovat.

Nejnovější články