Borderlands 3 zatím neexistuje, Gearbox nestíhá dělat jiné hry
zdroj: tisková zpráva

Borderlands 3 zatím neexistuje, Gearbox nestíhá dělat jiné hry

14. 2. 2014 20:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Duke Nukem Forever a Aliens: Colonial Marines možná dobrou reputaci Gearboxu částečně pošramotily, ale studio se nevzdává a připravuje hromadu titulů. Velmi překvapivé ovšem je, že šéf Randy Pitchford řekl na plná ústa, že ani jedna z chystaných her není Borderlands 3. Zarážející je to o to víc, když si uvědomíme, jak velkým hitem byla jednička a hlavně i dvojka, které se prodalo už přes 8,5 milionů kusů. Člověk by řekl, že vedení 2K bude na Gearbox tlačit aby co nejdřív vyrukovali s Borderlands 3, ideálně pro minulou i současnou generaci. A ono ne.

Nebo je i druhá varianta - že na nějakém novém Borderlands pracuje jiné studio, podobně jako 2K chtěli tehdy rychle Bioshock 2 od 2K Marine, zatímco Irrational v klidu připravovali Bioshock Infinite. Nebo Pitchford kecá a na Borderlands 3 se stejně někde v koutě začíná pomalu pracovat. Pokud bychom ho měli brát za slovo, tak se B3 sice dočkáme, ale dřív jak za takové tři roky to určitě nebude.

“Na Borderlands 3 rozhodně nepracujeme. Ještě v téhle sérii máme co říct, ale ne, Borderlands 3 neexistuje. My Borderlands milujeme a víme, že zákazníci taky. Takže určitě toho s Borderlands uděláme víc. Ale když se teď zamyslíte nad tím ,co by mělo Boderlands 3 být... Ne. Teď na tom nepracujeme. Ještě ani nevíme, co to vlastně bude,” řekl Pitchford pro Polygon.

Budeme tedy Randymu věřit. Na čem se ale v Gearboxu pracuje? Na spoustě věcí. Pitchford potvrdil, že vývojáři předělávají Brothers in Arms: Furious 4 do úplně jiné hry, samostatné značky, která nebude mít s BiA nic společného. Vedle toho dělají ještě na remasteru obou Homeworldů, nových Brothers in Arms a dvou nových značkách pro nové konzole. Do detailů Pitchford nezacházel, ale i tak toho prokecl docela dost. Otázka je, kdy to vlastně všechno uvidíme.

“Myslím, že jsme se tak nějak rozhodli, že Brothers in Arms si zaslouží opravdovou Brothers in Arms hru a tak na ní... Ještě jsme nic neoznámili, ale na něčem takovém v utajení pracujeme. Teda nevím jestli je to tajemství, ale takhle prostě vznikají nápady. Máte lidi, které něco zajímá a necháte je, aby se ten nápad uležel a zkultivoval. Jednou se snad dostaneme do fáze, kdy budeme moct jasně říct, že vydáme další autentickou Brothers in Arms hru,” řekl Pitchford.

Fanoušci starých her by se měli zase naopak začít těšit na Homeworld. Pitchford přiznal, že za remasterování obou původních dílů utratila firma až příliš mnoho peněz, ale to víte, jsou to prostě srdcaři. Remaster Homeworldů asi jen tak na nějakém průměrném PC v plných detailech a rozlišení nerozjedete - šéf Gearboxu potvrdil, že remaster bude v Ultra HD a že to pořádně provětrá i ty nejlepší grafické karty a 4k monitory. Nešetří se ani na audiu, o které se starají původní vývojáři obou her. Pokud se tedy něco nepokazí, měli bychom se za nedlouho dočkat opravdu echt remasterů obou klasik. Datum vydání z Pitchforda nevypadlo, ale jeho oznámení by mělo snad přijít za nedlouho.

Nejnovější články