Budoucnost hororových značek: Spekulace slibují nový Silent Hill, ale Resident Evil 8 je prý daleko
zdroj: tisková zpráva

Budoucnost hororových značek: Spekulace slibují nový Silent Hill, ale Resident Evil 8 je prý daleko

22. 1. 2020 16:00 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Úniky informací, „zaručeně potvrzené zprávy ze zákulisí vývoje“ a mnohdy i obrázky neoznámených her jsou denním chlebem herních fanoušků, zvlášť těch, kteří se pohybují na diskuzních fórech a na Twitteru. Vyznat se v tom, co je pravda a co čistá spekulace, je mimo vody oficiálních oznámení komplikované, takže předpovědi ohledně Resident Evil i Silent Hillu od uživatele AestheticGamer berte s rezervou.

Série Resident Evil si na nedostatek ohlasů či prodejní nebo kritické neúspěchy v poslední době rozhodně nemůže stěžovat. Resident Evil 7 se povedl, remake Resident Evil 2 ještě víc a slušně našlápnuto má i ohlášený Resident Evil 3, který má po spoustě odkladů jarních pecek místečko na výsluní jisté. Remaky jsou fajn, ale co se pokračování v podobě Resident Evil 8 týče, je podle AestheticGamera ještě hodně daleko.

Dle jeho tweetů na osmičce hlavní tým Capcomu pracuje od roku 2016, vývoj byl nicméně pozastaven kvůli DLC pro sedmičku a remaku dvojky. Když měli čas se k Resident Evil 8 vrátit, začali pro jistotu úplně od začátku, a to teprve zhruba před půl rokem. Aby toho nebylo málo, na žádném dalším remaku mimo trojky se v rámci série už taky nedělá.

Z vlákna se přesto dají vyzobat nějaké ty pozitivnější zprávy – Capcom sice nepracuje na dalších předělávkách Resident Evil, ale do RE Enginu údajně přenáší nějaké své jiné klasiky. Nabízí se remake Devil May Cry, starších Monster Hunterů, ale taky spousty dalších značek, které Capcom za více než třicet let své existence nasbíral. Navíc se prý na příští rok chystá nějaká další hra s Resident Evil v názvu. Mobilní titul? Nějaký další multiplayerový spin-off? Kdo ví.

Remake Resident Evil 3 s Jill Valentine v hlavní roli každopádně vychází 3. dubna 2020 spolu s asymetrickým multiplayerem Resident Evil Resistance.

Co se týká druhé velké hororové značky, o Silent Hillu jsme neslyšeli od roku 2012, kdy vyšel dosti hrozný český Downpour a dungeon Book of Memories. Pokud tedy nepočítáme Kodžimův pokus o Silent Hills a jeho P.T., o jejichž neslavném osudu už víme dost a dost. Opět podle AestheticGamera by se ale v případě této značky mohlo blýskat na lepší časy.

„Dělá se na pár nových Silent Hillech. Konami před dvěma lety oslovilo několik vývojářů, aby jim navrhli dvě nové hry v sérii, jeden reboot značky a pak epizodickou hru ve stylu Telltale/Until Dawn, která ho bude doprovázet. Nic dalšího o tom nevím, ale snad jim Konami dalo dostatečný rozpočet a našlo ty správné lidi, aby se to povedlo,“ píše na svém Twitteru.

Ani v tomto případě není nic vytesané do kamene. AestheticGamer odhaduje, že by alespoň jedna z her mohla být představená letos. Konami o osudu Silent Hillu už dlouho mlčí, eventuální oznámení by tedy rozhodně bylo zajímavým překvapením. Stejně jako v případě Resident Evil nám ale nezbývá, než si počkat na oficiální oznámení anebo další úniky, které by existenci nových hororů potvrdily.

Nejnovější články