Budoucnost Kingdom Come: ukládání, páčení zámků, patche, hraní za ženu nebo mody
zdroj: Warhorse

Budoucnost Kingdom Come: ukládání, páčení zámků, patche, hraní za ženu nebo mody

16. 2. 2018 13:30 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Právě se píše čtvrtý den života Kingdom Come: Deliverance, a už se začíná objevovat spousta informací o budoucím dění. Hra sice sklízí kladná hodnocení od hráčů i kritiků, ale to neznamená, že je bez chyby. Některé problémy jsou skutečnými omyly, jiné jsou designová rozhodnutí, která hráčům úplně nesedla. V následujících týdnech dojde k opravě a úpravě některých z nich.

Tvůrci mají po vydání pořádně na pilno. Prakticky každý den se některý z nejvyšších hlavounů objeví v nějaké televizi či internetovém pořadu, kde se leckdy dozvíme nové zajímavé informace. Stejně tomu bylo i v případě našeho středečního Fight Clubu s producentem hry Martinem Klímou.

V podcastu jsme se věnovali spoustě okruhů, já zde vypíchnu ty nejdůležitější informace. Osobně považuji za nejzásadnější budoucí patch a úpravu možností ukládání hry. Kingdom Come sice průběžně dostává malé updaty (alespoň tedy na Steamu, protože na konzolích je schvalovací proces složitější), ale další větší patch očekávejte nejdříve za dva týdny. Daniel Vávra na Twitteru upřesnil, že opraví hodně bugů v questech a padání FPS.

Co se ukládání pozic týče, o tom jistě ví spousta z vás své. A pokud náhodou Kingdom Come nehrajete, zmiňujeme toto úskalí v prvním díle LongPlaye. Momentálně můžete ukládat pozici pouze v posteli nebo po vypití lektvaru sejvovice, hra pak sama ukládá v některých důležitých momentech. Martin nám v podcastu potvrdil, že si pohrávají s myšlenkou uložení hry při jejím vypnutí.

Já už si tedy stihl ukládacímu systému přivyknout, přistoupil jsem na jeho myšlenku a postupuji proto neustále opatrně, abych kvůli zbrklému úmrtí nemusel opakovat odehranou hodinu. Ale fakt, že momentálně nemůžete vypnout hru bez vypití flaštičky nebo nalezení nějakého lůžka, je někdy pěkně otravný, takže jsem všemi deseti pro změnu.

Savy jsou obecně jednou z nejdiskutovanějších mechanik. Hráči na takovou variantu nejsou zvyklí, ale zároveň jsou šikovní. Takže už je na světě modifikace, která vám v podstatě odemkne quicksave bez nutnosti vypotřebování sejvovice. Další diskutovanou oblastí je obtížné páčení zámků. Vávra se k této problematice vyjádřil opět na Twitteru slovy „Něco s tím uděláme“. Ale i v tomto případě se komunita stihla postarat o usnadňující modifikaci.

Warhorse obecně nemají v zájmu bránit moderům, dokonce uvažují nad vlastními modovacími nástroji. Jejich vytvoření ale čelí dvěma překážkám – v průběhu vývoje silně upravenému CryEnginu a teoreticky i případnému nesouhlasu ze strany Cryteku.

Dále se web SkillZone dotázal Vávry na dodatečný obsah. Nějaký bude, ale zatím je brzy specifikovat. Může jít o obsah, který je již dávno vytvořený, ale do plné hry se nedostal, a přemýšlí se i o dalším využití výkonnějších verzí konzolí ve smyslu grafiky.

Důležité je, že se počítá se stretch goalem z kickstarterové kampaně, který sliboval hraní za ženu. Mělo jít o mladou dívku, která v úvodu hry zachrání hlavního hrdinu, což by odpovídalo postavě Terezy. Ta měla být chytrá, odvážná a dobrá v plížení. Vávra už v rozhovoru nepotvrzuje, zda se skutečně pracuje na této dějové lince. 

Za zmínku rovněž stojí další modifikace. V době psaní tohoto článku vykazuje Nexus Mods již dvacítku fanouškovských úprav, z nichž se většina zabývá grafikou. Ale kromě nekonečných savů a snazšího páčení zámků si hru můžete ulehčit ještě mířidlem pro luky a nekonečnou nosností, pokud vás tedy některá z těchto mechanik trápí natolik, že vám vyloženě kazí herní zážitek.

Tvůrci z Warhorse tak v lecčems vyhoví volání hráčů, kterých mimochodem rozhodně není málo. Martin Klíma nám v podcastu pouhý den po vydání prozradil, že evidují 300 000 prodaných kopií na Steamu. Do toho se sice počítají i backeři a aktivované fyzické kopie, ale i tak jde o solidní rozjezd. Různé opravy chyb, úpravy méně přístupných mechanismů a dodatečný obsah by se snad měly postarat o rozšíření hry mezi ještě širší obec hráčů.

Nejnovější články