Bungie zavraždí šest milionů postav z betatestu Destiny
zdroj: tisková zpráva

Bungie zavraždí šest milionů postav z betatestu Destiny

11. 8. 2014 10:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tušili jsme to, někteří to věděli se skoro stoprocentní jistotou, ale nyní je to definitivně potvrzeno. Váš hrdinný strážce, se kterým jste se v Destiny probíjeli skrze mimozemské nepřátele i jiní hráče v rámci PvP už znovu svou zbraň nepozdvihne. Tyson Green z Bungie nyní potvrdil, že kvůli úpravám ve hře budou všechny postavy z betatestu smazány. Půjde ale o poslední podobnou likvidaci postav na dekádu dopředu.

Přiznejme si, zas taková ztráta to není, protože strop pro postavy v betě byl osmý level a ten jste mohli mít za pár hodin hraní. A pokud někdo pečlivě grindoval legendární výbavu desítky hodin, byl to trochu nerozum, když od začátku bylo pravděpodobnější, že postavy nezůstanou. Ostatně, jak už jsem psal dříve, ne cílem je hráč v Destiny zabaven, ale cestou k němu. Jednoduše řečeno, tohle není klasické MMO, kdy strpíte repetetivní obsah, abyste si pak užili novou výbavičku, ale měli byste se bavit samotnou akcí.

Green k vymazání postav poznamenává: „Od bety jsme pokračovali v úpravách a dolaďování hry. Upravili jsme hned několikrát to, jak získáváte zkušenosti, přidávali jsme a ubírali předměty. Přidali jsme nové prvky. I když tu nebyla jedna nějaká monumentální změna, celkový souhrn všech úprav by přivedl postavy z bety do divného stavu což by vyústilo v to, že by minimálně bylo jejich nastavení matoucí, přinejhorším by byly nehratelné.“

zdroj: Archiv

Tak tedy sbohem, můj záludný warlocku s odstřelovačkou, bylo to milých pár hodinek, ale přiznejme si, obličej jsi měl vážně divný. Zdá se tedy, že beta skutečně byla betatestem a ne jen předběžným přístupem spojeným s reklamní akcí, jak tomu často bývá. Smazané jedničky a nuly postav budiž toho důkazem. Bude to ale poslední mazání postav na dlouhou dobu, snad i deset let. Důvodem pro toto možná bizarní prohlášení je fakt, že Bungie slibuje s novými hrami Destiny převádět naše pečlivě opečovávané postavy napříč tituly a snad i generacemi hardwaru. Novou cestu tedy s novými tvářemi a postavami začneme 9. září, kdy Destiny vychází na PS4, Xbox One, PS3 a X360.

Nejnovější články