Burnout Paradise česky, Tomb Raider Underworld později
zdroj: tisková zpráva

Burnout Paradise česky, Tomb Raider Underworld později

26. 11. 2008 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

EA budou překládat ještě více, Cenega pořád nemá Laru (+ UPDATE), CD Projekt mlčí o Morii a u Playmana vysvitla naděje.

Donesly se k nám čerstvé, zatím neoficiální drobky ohledně (ne)uvedení nadcházejících her na český trh, o něž by bylo škoda se s vámi nepodělit. A jelikož jich je více naráz, ideální příležitost pro stručný souhrn a související komentář:

  • Obrázek zdroj: tisková zpráva PC konverze Burnout Paradise od EA by měla být v češtině (titulky) a vyjít 13. února 2009, což zatím nikde nezaznělo. Samozřejmě v sobě bude obsahovat všechny přídavky pro starší konzolovou verzi a v budoucnu mají být nějaké další i pro PC verzi, která bude stát 1099 Kč. Jak se již nějakou dobu ví, re-edice The Ultimate Box (i pro konzole) přinese nový offline multiplayer mód (s půjčováním ovladače mezi až 8 hráči u jedné hry), možnost restartu závodů, snazší ovládní vozidel a vlastní sociální síť (více zde). Mimochodem, v EA Czech se nyní začíná připravovat i velký překlad jedné, pro domácí trh mnohem atraktivnější hry plánované na 1. čtvrtletí 2009...


  • Cenega si na své konto přičítá mínusový bod, protože stále nemá skladem Tomb Raider Underworld - ani lokalizovanou PC verzi, ani ty konzolové. Jelikož se situace brzy nezmění a hra má být od ní v ČR dostupná nejdříve za 10 dnů (tzn. až tak 5.-9.12.), Xzone raději sáhlo po dovozovém anglickém originálu, o nějž je prý značný zájem, podobně jako ve světě, kde válcuje žebříčky...

    Update 17:40 - PR manažerka Cenegy Czech Bára Veselá objasnila důvody zpoždění: "Produkci celeho produktu dela Eidos, vcetne vyroby DVD. Stala se ale nemila věc, ze Eidos omylem DVD potiskl logem madarskeho distributora hry a tudiz nebylo mozne bez souhlasu toho, jemuz logo nalezi, hry u nas ani v Polsku bez dalsich opatreni uvest na trh. Po nekolikadennich jednanich se doslo k reseni, ze baleni tedy MUSÍ obsahovat informace o spravnem distributorovi, jinak bychom porusovali zákon. Na tomto reseni se jiz pracuje. Release vam dame vcas vedet."


  • Černých Petrů má CD Projekt poslední dobou stále více (např. CZ přídavek pro Mass Effect či GRID CZ), ale tím momentálně nejviditelnějším je datadisk Mines of Moria pro MMORPG Lord of the Rings Online. Zřejmě u nás nevyjde ani tento týden, čímž se jeho prodejnostní potenciál stává definitivně zabitým. Přestože CD Projekt za zpoždění nejspíš nemůže (překlad neprobíhal a vše je tedy závislé na polské centrále, resp. dodávkách od Codemasters, kteří distribuci zpackali nejen v ČR), ale to je čekatelům celkem jedno a vytáčí je, že k tomu vydavatel nadále mlčí. CD Projekt ale jistě má dost jiné práce (priority byly a jsou zkrátka jinde, např. hladký start WoW: Wrath of Lich King), než se starat o "pár kusů" této onlinovky, u níž je jasné, že ji teď stejnak moc neprodá, jelikož spousta lidí zrušila svou objednávku již po prvním odkladu minulý týden.


  • Na závěr jedna optimistická zpráva: Prince of Persia pro PC v češtině lisuje samotný UbiSoft, což je rozdíl oproti např. Far Cry 2 a předešlým hrám, které chvílemi brzdil Playman. Takže svitla naděje, že by u nás mohl být venku pár dnů po světové premiéře začátkem prosince - pokud tedy zase někdo neodjede na dovolenou a nenechá něco důležitého vyhnít v mailu... ;)
zdroj: vlastní, Xzone

jd

Nejnovější články