Caffeine je netradiční nezávislá hororová adventura
zdroj: tisková zpráva

Caffeine je netradiční nezávislá hororová adventura

26. 2. 2014 13:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

O vítězi ceny za nejkrásnější název pro rok 2014 už máme jasno. Caffeine je úderný, jednoznačný a nepřekonatelný titul, ten nejhezčí, jaký hra může mít. Čert vem, že zápletka je trochu zvláštní. Probíráte se osamocení na těžební stanici, která doluje ve vesmíru titulní alkaloid.

Podle všeho jste tu sami, ale protože jde o horor, tak to tak úplně pravda není. Asi. Caffeine vyvíjí ve svém volném čase jeden človíček, který přijímá příspěvky na vývoj na těchto stránkách, a pokud se prý bude hra líbit, zváží třeba Kickstarter nebo IndieGoGo. Hra ale nezaujme jenom názvem!

...

Vizuálně není nijak přelomová, byť musím říci, že klaustrofobní prostory opuštěné stanice poctivě drží atmosféru. To hlavní jsou ale zvuky, které suplují hudbu a pořádně posilují atmosféru. Určitě je lepší pustit si obě videa do sluchátek, protože pak doceníte jednotlivé ruchy a náznaky, které dokreslují hororovost. Kdy Caffeine vyjde? Kdo ví. Pořád je to jeden nadšenec, který na hře pracuje ve volném čase a finanční příspěvky by mu pomohly, aby trávil víc času vývojem než sháněním financí.

...

Nejnovější články