Česká akční adventura 1428: Shadows over Silesia se odehrává ve Slezsku během husitských válek
zdroj: tisková zpráva

Česká akční adventura 1428: Shadows over Silesia se odehrává ve Slezsku během husitských válek

18. 2. 2020 15:25 | Téma | autor: Patrik Hajda |

České středověké RPG Kingdom Come: Deliverance vypráví o událostech na našem území, ke kterým došlo v roce 1403. Co se ale dělo pak? Nahlédneme-li do učebnic dějepisu, zjistíme, že v období mezi lety 1419 a 1434 došlo k husitským válkám. Název nové české hry 1428: Shadows over Silesia prozrazuje, že se její děj bude odehrávat právě v tomto období, konkrétně na území Slezska. Ale zatímco KCD se pevně drželo historických reálií, nová akční adventura jednočlenného studia KUBI Games se zaměří na temnotu skrytou ve stínech podzemí.

Známá historie bude pozlátkem akční adventury 1428: Shadows over Silesia, avšak vy povedete docela jiný boj. Na pozadí krvavého konfliktu mezi husity a přisluhovači krále Zikmunda Lucemburského se vrháte do slezských kobek, odkud se pokusíte vymýtit zlo.

Zde, ukrytí před zraky běžných smrtelníků, číhají démoni, kostlivci a kultisté. Dochází zde k rituálnímu krveprolití, hýří to tu magií a pro fanatický sex se nejde daleko. Zkrátka události, o kterých se kvůli jejich hrůzostrašnosti ve školách radši ani neučí.

Měli jste bojovat s husity, ale cesta vás zavedla sem. A nezbývá vám nic jiného, než o svých zážitcích vyprávět o 30 let později na smrtelné posteli, jak se můžete přesvědčit v povedeném traileru níže.

zdroj: Vlastní

1428: Shadows over Silesia vypadá trochu jako velmi pomalá diablovka, které nebudou chybět prvky RPG a často vám zůstane rozum stát nad zapeklitou hádankou. Dokonce dojde i na pasáže, kde bude lepší se plížit.

Vizuální styl míchá temnotu s pohádkovou low-poly grafikou. „Jinak řečeno – nízký budget se vcelku dobře maskuje za umělecký záměr,“ píše upřímně v tiskové zprávě jediný autor hry Petr Kubíček, kterému vypomáhají externí grafici, animátoři a zvukaři.

Jeho výtvor právě opustil fázi předprodukce po úspěšném testování, ale datum vydání se zatím nedozvídáme. Hra vyjde na PC, přičemž další platformy se teprve zvažují. Každopádně husitské války ve Slezsku střihnuté magií a okultními rituály znějí jako něco, co by stálo za návštěvu.

Nejnovější články