Cestou k vykoupení se v RPG Sinner můžete vydat na jaře
zdroj: tisková zpráva

Cestou k vykoupení se v RPG Sinner můžete vydat na jaře

7. 12. 2017 18:15 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Inspirace cizím dílem je v umělecké sféře obecně považována za běžnou a vývojáři z Dark Star Studios se obdivem k sérii Dark Souls rozhodně nijak netají. Vždyť i název jejich studia zní skoro stejně jako zmíněná série. Mechaniky téhle kultovní záležitosti se ale ve své prvotině Sinner: Sacrifice for Redemption rozhodli ozvláštnit netradičním prvkem. Místo aby vaše moc a síla postupně rostla, s každým poraženým protivníkem naopak slábne.

Sinner je sice pro Dark Star Studios první hrou, ale jeho tvůrci nejsou v herním průmyslu nováčci. Tým složený mimo jiné z přeběhlíků z Ubisoftu, Blizzardu či Konami sídlí v Hong Kongu a kromě Souls her mezi své inspirace řadí ještě Shadow of the Colossus. Mělo by tedy jít o akční hru východního střihu, která nekompromisně trestá chyby, ale odměňuje trpělivost a ochotu opakovat pasáže pořád dokola.

V kombinaci s mytologií sedmi smrtelných hříchů se můžete těšit na drsné souboje se ztělesněním nočních můr hlavního hrdiny Adama. Ten trpí klasickou herní amnézií, ale cítí, že se v minulosti dopustil mnoha chyb, a proto musí odčinit své hříchy. Své vnitřní démony, tedy pýchu, závist, lakotu, smilstvo, hněv, lenost a obžerství samozřejmě neporáží psychoterapií, ale poctivě ohněm a mečem.

zdroj: Vlastní

Před každým bojem s jedním ze sedmera Adam navíc musí něco obětovat – zdraví, sílu zbraně či zbroje. Postupem hrou sice může odemykat vybavení, které ztráty částečně kompenzuje, i tak by ale obtížnost měla vzrůstat a tvůrci slibují, že každý střet s hříchem bude výzva. Odměnou za nekonečné umírání jsou jednotlivé kousky skládačky, které rozkryjí spletitý příběh a důvody, proč že vlastně musíte svou duši ze zatracení vykoupit.

Nový trailer kromě data vydání taky předvádí poměrně zdařilý výtvarný styl, na kterém jsou jasně vidět východní vlivy, stejně jako odhaluje podoby, které si na sebe vezmou pýcha, lakomství a smilstvo.

Vydání Sinner: Sacrifice for Redemption na PC, PS4 a Xbox One je naplánované na 25. dubna příštího roku.

Nejnovější články