Cheateři našli v GTA V způsob, jak ostatní zabíjet v singleplayeru
zdroj: tisková zpráva

Cheateři našli v GTA V způsob, jak ostatní zabíjet v singleplayeru

24. 10. 2018 10:15 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O tom, že má GTA Online problém s cheatery, se ví už dlouho. Ať už jde o primitivní podvody typu přidávání peněz, nebo o bizarní případy zjevujících se gigantických větrných mlýnů, které rozhazují auta i hráče po celé mapě, boj proti cheatování připomíná Dona Quijota. Málokdy se ale stane, že kazisvěti dosáhnou za hranice multiplayeru, jako v minulých dnech v případě Grand Theft Auto V.

Twitcher FriendlyBaron se na Redditu podělil o kuriózní historku. Hacker, který si jeho a skupinku přátel vytipoval v multiplayeru, ho zabil. Na tom by v divokém multiplayerovém prostředí GTA Online nebylo nic tak zvláštního, jenže jemu se tenhle vykutálený kousek podařilo provést v singleplayeru, když se FriendlyBaron pokoušel o speedrun. V přiloženém videu Michael zničehonic zabrzdí auto, vystoupí a – prostě umře.

Tenhle případ vyvolal diskuzi, kde se ostatní hráči snažili přijít na to, jak k tomu mohlo dojít. Hack podle všeho využívá chybu v Rockstar Social Club ID. Pokud jste připojení k internetu a svému účtu, může si s vámi útočník dělat, co se mu zlíbí. Dokonce i v singleplayeru, kde sice není fyzicky přítomný, ale přesto vám pomocí příkazů může hru na dálku ovládat.

Podle hráčů i Rockstaru je sice zmíněná klička už opravená, ale je fascinující, nakolik jsou cheateři vynalézaví i že vývojáři podobnou bezpečnostní díru zalepili až pět let po vydání. Na druhou stranu se Rockstar netají tím, že je schopný podobné darebáky hnát i k soudu.

V Austrálii nechal spolu s vydavatelem Take-Two minulý týden prohledat byty a elektroniku pěti lidí stojících za cheatovacím programem Infamous a hodlá se s nimi soudit. Ve většině případů si cheateři vyslouží přinejmenším ban, což možná vysvětluje, proč je GTA V tak dlouho v žebříčcích nejprodávanějších her.

Nejnovější články