Chris Avellone popsal, jak měl vypadat zrušený KOTOR 3
zdroj: tisková zpráva

Chris Avellone popsal, jak měl vypadat zrušený KOTOR 3

15. 4. 2019 13:54 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Bioware na začátku roku vypustilo do světa zprávu, že na Star Wars: Knights of the Old Republic 3 začalo a zase přestalo pracovat více než jednou. Své plány se značkou ale měl taky Obsidian, který stál za druhým dílem. O zvažovaných podobách se teď rozpovídal Chris Avellone, hlavní designér dvojky a zároveň jeden z šesti autorů příběhu pro nadcházející Star Wars Jedi: Fallen Order.

V rozhovoru pro VG247 Avellone uvedl, že vývojářský tým o Knights of the Old Republic vždy uvažoval jako o trilogii, takže po vydání dvojky automaticky začali vymýšlet návrhy třetího dílu. Tam se chtěli zaměřit na stopování Dartha Revana skrz galaxii a taky bitvy proti prastarým sithským lordům, kteří měli být mnohem strašidelnější než ti Darthové, které známe.

Než by bylo možné velmi mocné protivníky porazit, měli se hráči dozvědět hodně o jejich původu a motivacích. „Měly to být prostě stvůry. Byli by hodně mocní, zároveň jste ale mohli prozkoumávat jejich psychologii, jejich osobnosti, historii, to, jak se k hráči chovají, jak s ním mluví, jaké schopnosti se u nich rozvinuly. Někteří z nich měli být tak staří, že nevládli jen své sluneční soustavě, spíš se ovíjeli kolem celé galaxie,“ popisuje Avellone.

„Na místech, která jste měli navštívit, byl jasně patrný jejich otisk v daném světě, sluneční soustavě nebo na shluku měsíců. Jak příšerní byli. Část prostředí by vyprávěla jejich příběh. Byl by to skvělý, epický konec trilogie. Ale teď místo toho máte The Old Republic. Nedostali jsme šanci tenhle příběh dopsat.“

Kromě Bioware a Obsidianu měl prý o vývoj třetího KOTORu zájem také jeden z týmů v LucasArts. Nikdy ale na ničem nezačali pracovat společně a žádný z projektů se příliš daleko nedostal. Avellone přitom neví, jestli za všechny neúspěchy mohla nedůvěra vydavatelů v počet prodaných kusů, nebo se v té době jen nikomu nechtělo do vývoje singleplayerové hry. Osobně ale prý zná hromadu lidí, kteří by si Star Wars: Knights of the Old Republic 3 rádi zahráli. To my všichni, Chrisi!

Nejnovější články