Chystá se remake Trackmania Nations exkluzivně na PC
zdroj: Nadeo

Chystá se remake Trackmania Nations exkluzivně na PC

2. 3. 2020 11:25 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Stejnou rychlostí, jakou se prohání buginy po křivolakých cestičkách v sérii Trackmania, utíká i čas. Od poslední Trackmanie Turbo tento měsíc uplyne už čtvrtý rok, ale na novou závodní arkádu naštěstí nebudeme čekat už moc dlouho. I když nebude úplně nová. Studio Nadeo se rozhodlo vrátit k jednomu ze svých nejlepších dílů a omladit ho. Za pár měsíců přifrčí Trackmania Nations Remake.

Původní Trackmania Nations z roku 2006 se dva roky po svém vydání dočkala updatované verze zvané Trackmania Nations Forever, ale tato verze navzdory svému názvu nevydržela navždy. Zběsilé formulky se vrátily v roce 2013 v Trackmania 2 Stadium a po dalších sedmi letech je zjevně načase připravit čtvrtou verzi milované závodní hry.

Trackmania Nations Remake dozná oproti předchůdcům změn po herní stránce (pravděpodobně projde omlazením i vizuální stránka, ale v rozhovoru s ředitelem projektu to vyloženě nezaznívá). Velkým zásahem do zajetých pravidel by mohl být fakt, že si po návratu k checkpointu zachováte předchozí hybnost, takže se nebudete muset rozjíždět od nuly. Zároveň se u checkpointů budou objevovat duchové vaší nejlepší jízdy.

Těšte se i na nové možnosti stavění tratí. Tvůrci slibují bloky s novými povrchy, bloky, které novými způsoby upraví chování vozidla, a konečně i bloky se speciálními efekty jako třeba zpomalení času před cílovou rovinkou pro dramatické záběry (tady se otevřeně cílí na streamery).

Trackmania Nations Remake zdroj: tisková zpráva

Poslední novinkou bude přísun nového obsahu po vydání. Trackmania Nations Remake bude z her označovaných jako „servis“, o který se dosud starala komunita s pomocí editoru, ale tentokrát přiloží ruku k dílu i vývojáři, kteří čas od času vydají nové prvky.

Ale stará dobrá kampaň s předpřipravenými tratěmi zůstává a nebude samozřejmě chybět multiplayer s denními výzvami, týdenními turnaji, ligami, sezónními kampaněmi a dalšími esportovými módy, na které bude upozorňováno pomocí bannerů přímo ve hře na okruzích.

Zatímco poslední Trackmania Turbo vyšla na PC a konzolích PlayStation 4 a Xbox One, Trackmania Nations Remake vyjde pouze na PC, a to už 5. května.

Nejnovější články