City of Heroes se možná oficiálně vrátí ve svém duchovním pokračování
zdroj: tisková zpráva

City of Heroes se možná oficiálně vrátí ve svém duchovním pokračování

4. 9. 2014 15:50 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Titulek zní možná trochu zapeklitě, popisuje však nejnovější vývoj kolem vyvíjené onlinovky City of Titans, do současné doby neoficiálního nástupce zrušené superhrdinské City of Heroes. Město titánů loni na podzim na Kickstarteru vybralo více než půl milionů dolarů na svůj vývoj, až doposud však kvůli absenci práv platilo za pouhé neoficiální pokračování. To však může změnit aktuální vývoj situace.

Jak totiž na 1. září na oficiálním foru City of Titans svěřil Nate Downes, prezident vývojářského studia Missing Worlds Media a člen fanouškovské komunity, která od počátku léta s NCsoftem jedná o přebrání oficiálních práv původního City of Heroes. Prozatím není nic jisté, celý podnik by navíc neměl o moc větší efekt, než že by zoficiálněl status City of Titans jako pokračování City of Heroes.

Součástí dohody v její aktuální verzi totiž není licencování zdrojového kódu a databáze hráčů, ale ani původních postav z City of Heroes. V praxi by došlo na vytvoření separátní společnosti, která by poté licencovala značku od NCsoftu a nabídla její části k prodeji vývojářům Města titánů. Součástí by bylo i licencování herního enginu City of Heroes k rozběhnutí serverů původní hry.

City of Titans zdroj: tisková zpráva

Odkoupení celé licence se zdá nepravděpodobné, ani při rušení City of Heroes ostatně NCsoft nekývl na snahu vývojářů z Paragon Studios na odkoupení sebe sama.

A když už lidé z komunity kolem CoH tak rozjeli, doufají rovněž, že se jim podaří spojit s vývojáři Atlas Park Revival, projektu snažícího se znovuvytvořit zónu Atlas Park z City of Heroes v podobě multiplayerové arény. Plánem je využít jejich Unreal Engine 4 výtvor jako jakýsi mezní pojítko mezi City of Heroes a City of Titans.

Prozatím není nic jisté, horečné vyjednávání ostatně probíhalo i během konce původní onlinovky. Je však vidět, že fanoušci se s jeho koncem rozhodně nehodlají smířit a budou za pokračování bojovat, stůj co stůj.

Nejnovější články