Clauf spouští nový web pro e-sporty s nonstop vysíláním
zdroj: tisková zpráva

Clauf spouští nový web pro e-sporty s nonstop vysíláním

13. 12. 2013 13:57 | Téma | autor: Adam Homola |

Německá mediální firma Clauf GmbH oznámila spuštění nového webu ESGN (eSports Global Network) a přidruženého webového vysílání ESGN TV, které je od dnešního dne v beta verzi. Jak portál, tak online vysílání bude zajímat hlavně profesionální hráče, jejich fanoušky a lidi, které baví koukat na esporty. ESGN má kořeny v Číně, kanceláře v Německu a teď se snaží dostat do celého světa. Na obě služby se můžete dostat bez registrace a nevyžadují žádné předplatné.

ESGN TV nemá fungovat pouze během turnajů. Mělo by jít o online vysílání, které pojede 24 hodin denně a celou tu dobu se bude točit jen a pouze okolo esportů. Moderovat bude Dan Choua, kterého znalci mezi vámi možná budou znát jako Frodana. Betu, která už začala, nastartují tři velmi rozdílné hry. Za strategie to bude stálice esportů StarCraft II, za “casual” hry čerstvý a stále v betě provozovaný Hearthstone: Heroes of WarCraft a za bojovky Street Fighter. Bety by měla skončit někdy na začátku roku 2014, kdy se vysílání překlopí do ostré verze.

„S ESGN a ESGN TV se hodláme stát jedním z předních poskytovatelů obsahu na poli e-sportů, obohatit tuto oblast o řadu nových myšlenek a vysílat úžasné záběry, které nejsou nikde jinde k vidění,“ řekl v tiskové zprávě Jong Hwan Lee, výkonný ředitel společnosti Clauf GmbH. „Jedná se o první fázi mohutné celosvětové aktivity, která bude fanouškům prezentovat e-sporty způsobem, jaký tu dosud nebyl. Odborníci na e-sporty i naši partneři jsou ze zpřístupnění ESGN a ESGN TV širokému publiku zcela nadšeni.“

Chybět nemá ani bodový systém ESGN Points, díky kterému bude na webu dostupná jednotná platforma pro porovnávání výkonů hráčů a týmů. Body se budou přepočítávat do globálního žebříčku podle přiřazené váhy, kde se pak určí pořadí. Jestli holdujete profi hraní, nebo byste se chtěli jen na nějaké profíky podívat, můžete se na web ESGN mrknout, stejně jako na jejich online vysílání na ESGN TV.

Nejnovější články