Co jste koupili ve vánočních slevách? Zbylo vám aspoň na rohlík?
zdroj: tisková zpráva

Co jste koupili ve vánočních slevách? Zbylo vám aspoň na rohlík?

2. 1. 2012 19:19 | Téma | autor: Petr Poláček |

Slevy na portálech s digitální distribucí her jsou s vánočními svátky v posledních letech spjaty snad ještě pevněji, než Vánoce se stromečkem (alespoň pro nás, co na stromek omylem zapomněli :). Hezké na nich je, že jsou to slevy opravdické a ne imaginární, jak je tomu bohužel v případě většiny českých obchodů s fyzickým zbožím (hadry, elektronika atp.) Jistě, každá hra ztratí časem většinu své hodnoty, ale čekat na to, tak by člověk obrostl mechem a hlavně si moc novinek nezahrál. Navíc, ona potěší i sleva na starší titul a kdo říká, že ne, ten si hry nekupuje.

Zřejmě nejznámější slevovou akci nabízí každoročně Steam a vzhledem k tomu, že ta poslední právě skončila, nastal čas si přiznat, kolik peněz člověk utratil za hry, které strašně moc chce, ale šance, že je bude v následujících měsících reálně hrát, je stejně dost nepravděpodobná. Na některých portálech ještě slevy probíhají (třeba GoG.com), ale už to také mají za pár. A abyste neřekli, že z vás tahám moudra, tak se vám se svým nákupním mini hříchem přiznám jako první. Nutno říci, že jsem se letos držel dost na uzdě a nakonec utratil jen něco kolem tisícovky českých peněz. Za co?

Na GoGu to byly Sid Meier's Alpha Centauri, Crusader: No Remorse, Last Express, Lionheart: Legacy of the Crusader a Crusader: No Regret. Na Steamu jsem neodolal titulům Overlord I a II, Nikopol: Secrets of the Immortal, The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, Star Wars: Knights of the Old Republic (léta jsem čekal, až budou oba dva díly dohromady, ale letos už jsem to nevydržel), Bastion a Rock of Ages.

Možná jsem na něco zapomněl, ale to je jedno. Konzolovým slevovým akcím jsem se raději rovnou vyhnul, abych si sám sebe mohl vůbec ještě někdy vážit. Kterou hru z výše uvedených přitom opravdu reálně hodlám nainstalovat a hrát? Když pominu ty, které jsou jenom do sbírky a znám je jako své boty, si chci znovu zahrát Last Express, Crusader: No Regret, Riddicka a Bastion. Jestli se mi to ale podaří, to je otázka do diskuse. Mohl jsem si to dát jako předsevzetí do nového roku, ale programově se jim vyhýbám, takže si to možná dám jako povinný úkol, když dobře dopadnou zkoušky ve škole. A co vy, kolik jste utratili, co jste si koupili a hlavně, co hodláte z těch nakoupených her reálně pustit a hrát?

Nejnovější články