Co nás čeká (a nemine) během E3 2017
zdroj: tisková zpráva

Co nás čeká (a nemine) během E3 2017

9. 6. 2017 18:30 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Neodmyslitelnou součástí herního kalendáře je už dlouhá léta americká E3 – tradičně jedna z největších videoherních výstav, které se v průběhu roku konají. Pro mnohé jde o něco jako herní svátek, kdy dochází k prezentacím nových her od vývojářů z celého světa. Ani letos nebudeme na E3 chybět a naši vyslanci Aleš s Martinem vás budou zásobovat svými zážitky z konferencí, ale i z her, které uvidí - častokrát vůbec poprvé. Ale ani v redakci se nebudeme flákat. Už teď nám jde hlava kolem z množství energeťáků a převráceného režimu, který nás čeká. Ještě než však celé to videoherní šílenství vypukne v sobotu večer konferencí Electronic Arts, pojďme se podívat, na jaké hry se můžeme na letošní E3 těšit, a které si na svých pět minut slávy musí ještě počkat.

Nástupci zavedených sérií

Opravdu toho není málo. Kde jenom začít? Nemá smysl se zde vypisovat s úplně každou hrou či drbem, proto se podíváme jen na ty nejzajímavější značky a hry, které mají své místo na E3 2017 jisté... nebo téměř jisté.

Již brzy bychom se měli dočkat informací hned o čtyřech hrách z dlouho běžících sérií. S největší jistotou na pódium přifrčí další díl závodní série Need for Speed s podtitulem Payback, který se představil již minulý pátek. Bude sázet na příběh tří hlavních postav v akčních honičkách à la Rychle a zběsile.

zdroj: tisková zpráva

Ještě předtím nás ale Ubisoft nalákal na pátý díl open world střílečky Far Cry, která svým kontroverzním zasazením do Minnesoty vzbudila docela povyk. Hlavně tedy u Minnesoťanů - těm se samozřejmě dvakrát nezamlouvá, že jsou vykreslování jako radikální fanatici, kterým budou miliony hráčů dávat headshoty.

Záběry z hraní by měla předvést i střílečka Call of Duty: WWII, skrze kterou se série vrací ke svým kořenům. Z traileru je cítit silný důraz na emoce, jakým se při vylodění v Normandii a dalších ikonických bitvách nelze vyhnout. A vyhnout se nelze ani klasickému zombie módu v kooperaci. Poslední hrou z této kategorie je Assassin’s Creed. Další díl by se měl po všech těch únicích obrázků s egyptskými pyramidami v pozadí konečně představit světu. No, uvidíme.

zdroj: Archiv

Sportem ku zdraví

I sportovní hry jsem mohl zařadit do předcházející sekce kvůli jejich periodicitě. Mají však tak specifické publikum, že si zaslouží vlastní dva odstavce. V čele nestojí nikdo jiný než FIFA 18 s Ronaldem na přebalu. Nutno říct, že po letošní sezóně zcela zaslouženě. O samotné hře toho zatím moc nevíme, ale tentokrát se legendárních hráčů dočká i verze pro PC a PlayStation 4, ne jenom Xbox One.

Na své by si mohli přijít i milovníci amerického fotbalu v Madden NFL 18, který má vyjít již na konci srpna. Pravděpodobně se nechystají žádné razantní změny, jen vylepšená grafika a poladěné herní módy. Nejinak tomu bude u basketbalové NBA 2K18, která vyjde i ve speciální Legend edici, věnující se Shaquille O’Nealovi.

zdroj: Vlastní

Zaměřeno na PlayStation

Sony má v rukávu několik es. Doufáme, že se dozvíme informace o novém God of War. Přeci jen, poslední díl má na krku už několik let, když nepočítám jeho remasterovanou verzi z roku 2015. I od vydání posledního dílu Gran Turismo uběhlo moře času, a byť se Gran Turismo Sport nezadržitelně blíží, konkurenční Forza vydává jeden titul za druhým. Snad to nekonečné čekání předznamenává opravdu povedené závody, které roznesou konkurenci na kopytech.

Objevit by se měl i Peter Parker v elasťákách. Spider-Man byl svého času na PlayStation 2 docela povedenou hrou. Posledních pár dílů bohužel dopadlo neslavně a nedivil bych se, kdyby fanoušci o sérii ztratili zájem. První trailer na chystaný reboot série ale nevypadá vůbec špatně. Snad nám tento dojem potvrdí i nějaké záběry ze hry na E3.

Chybět samozřejmě nebude ani Uncharted, byť regulérní pětka asi není na pořadu dne. Zato příběhová odnož The Lost Legacy, kde Nathana Drakea v hlavní roli vystřídá Chloe Frazer, má rozhodně co předvádět. A pořádného odhalení by se mělo dočkat i pokračování fantastické příběhové adventury The Last of Us. Druhý díl nese strohý podtitul Part II, a kromě jediného traileru o něm vlastně nevíme vůbec nic. Dá se z něj ale vykoukat značný posun v čase kupředu, a ještě větší důraz na dospělá témata plná emocí.

zdroj: Archiv

Co na to Nintendo?

Nová konzole Switch se docela slušně prodává a její Zelda nebo osmý Mario Kart patří k těm nejlepším hrám ve svých sériích. Jenže to je vlastně vše, co se na konzoli za 10 tisíc dá momentálně hrát. Už se tedy objevil i Street Fighter nebo novinka Arms, ale pořád je to zoufale málo.

Na E3 se s jistotou objeví Splatoon 2, originální onlinovka s přebarvováním celé arény pro svoji stranu, která by mohla dobře propojit komunitu hráčů na Switchi a trochu oživit momentální chudou nabídku her. Bethesda by také měla ukázat, jak se bude hrát handheldová verze jejich zatím nejobsáhlejšího fantasy RPG Skyrim.

Ale asi vůbec nejočekávanější hrou je starý dobrý instalatér Mario. Nové dobrodružství Super Mario Odyssey zavede kníráče v montérkách do různých světů včetně toho našeho betonového, a to opět ve 3D grafice.

zdroj: Archiv

Ti ostatní a neméně důležití

Zmíním ještě čtyři černé koně výstavy a jednu zajímavou předělávku. Tou je Fallout 4 od Bethesdy s podporou virtuální reality. Bethesda si VR v postapokalyptickém světě pochvaluje a konečně tento zážitek dopřeje i širší veřejnosti.

Mezi černé koně patří druhý díl Destiny, o kterém k nám neustále proplouvá spousta informací, ale vývojáři určitě ještě mají čím překvapit. Dvojka vyjde konečně i na PC a nabídne spektakulární putování vesmírem, humorné postavy i drsné přestřelky. Chybět nebude ani Middle-Earth: Shadow of War, kterou si Aleš zahrál před pár týdny v Londýně, a podělil se s vámi o své dojmy.

Tvůrci povedené adventury Life is Strange sice nedávno oznámili její pokračování, na E3 se však zaměří na své upírské akční RPG Vampyr. To má nabídnout těžká rozhodnutí (koho vysát a koho nechat naživu) i příběh plný rozmanitých questů. Na E3 by měl zavítat i Rockstar s očekávanou westernovkou Red Dead Redemption 2, která má nelehký úkol – nezklamat po famózní jedničce.

zdroj: Vlastní

Kdo se nedostaví?

Určitě se dočkáme spousty her, o nichž pořád nevíme. Na ty se těšíme. Jsou tu ale i projekty, na které jsme zvědaví, ale na E3 je neuvidíme. Microsoft určitě nepředvede svou dost možná největší exkluzivitu v podobě Halo 6, byť pořádné odhalení se přímo nabízí. Nečekejte ani nový Battlefield, DICE se chtějí ještě nějakou chvíli soustředit na rozšiřování obsahu v Battlefield 1. Taktéž se neobjeví Beyond Good and Evil 2, jejíž vývoj je jak na houpačce. Ale fakt, že se tvůrci vyjádřili k neúčasti, aspoň znamená, že se na hře stále ještě pracuje. Naděje tedy neumírá.

Ani třetí Shenmue se bližšího představení na E3 nedočká, byť od úspěšné kickstarterové kampaně uběhly už dva roky. A možná vůbec největším zklamáním je neúčastDeath Stranding od vizionáře Hidea Kodžimy. Byť on sám bude na výstavě přítomen, zjevně ještě není čas blíže představit jeho velice ambiciózní projekt plný charismatických herců.

zdroj: Archiv

Pak je tu ještě samozřejmě řada her, u nichž bychom byli rádi, kdyby se dostavily, ale o jejich účasti či neúčasti se neví vůbec nic. Sem spadají třeba třetí Borderlands, třetí Crackdown, ambiciózní projekt Detroit: Become Human, nový South Park a wrestling WWE 2K18, ale třeba i Cyberpunk 2077 od tvůrců Zaklínače.

Berte tento článek jako svého druhu upoutávku na desítky nových her, videí z nich a obecně spoustu zajímavých materiálů, které vám budeme příští týden přinášet. Všechno vypukne v sobotu v 21:00 tiskovou konferencí Electronic Art, bude pokračovat tiskovkami ostatních firem včetně Microsoftu, Bethesdy, Sony, Ubisoftu a Nintenda. Ze všech budeme vysílat přímý přenos s komentářem redakce a pozvaných hostů. Stejně tak vám nabídneme přímé vstupy od Martina s Alešem přímo z Los Angeles a nebojte, budeme vás zásobovat články o těch nejzajímavějších projektech, které E3 nabídne. Naše zpravodajství z E3 můžete sledovat na této speciální stránce nebo na našem FacebookuInstagramu a Twitteru

Nejnovější články