Co vznikne smícháním World War Z a Dying Light? Stovky tisíc zombíků v RPG The Black Masses
zdroj: tisková zpráva

Co vznikne smícháním World War Z a Dying Light? Stovky tisíc zombíků v RPG The Black Masses

28. 2. 2020 13:10 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Brilliant Games Studios před třemi lety vydali poměrně unikátní projekt Ultimate Epic Battle Simulator. Jejich vlastní engine si poradil s vykreslením desítek tisíc jednotek a nechal vás otestovat třeba sílu kuřat proti římským vojákům. Z herního hlediska šlo spíš o takovou blbinu, ale nutno uznat, že sledovat enormní počty vojáků a vsázet si na vítěznou stranu mělo něco do sebe. Na těchto základech staví The Black Masses, ale půjde o tradičnější pojetí akčního RPG.

Tvůrci si pohráli se svým enginem, aby dokázal zobrazovat ještě víc postav najednou. Zároveň ale upustili od předchozího sandboxu a rozhodli se pro klasičtější hratelnost. The Black Masses je tedy středověké RPG s příběhem točícím se okolo dobře známé nákazy, která naprostou většinu populace proměnila v nemrtvé.

V tu chvíli se nacházíte na ostrově o velikosti 16 kilometrů čtverečních. Těžko říct, proč se ve středověku na takový kousek pevniny sjely stovky tisíc lidí. Možná tu probíhaly nějaké bujaré oslavy nebo šlo o největší vězení na světě. Počet živých se každopádně rapidně snížil na stovky, počet živých mrtvých se pohybuje v řádech stovek tisíců. A vy je musíte do jednoho vymlátit. Sami, nebo v kooperaci.

zdroj: Archiv

Popravdě vám vypomohou i armády vojáků, ale nekončícím zástupům zombií dlouho neodolají. Naštěstí jste sami takovým polobohem. Nebojíte se skočit přímo do bitevní vřavy a jediným máchnutím kladiva zneškodnit desítky těl.

K tomu ještě ovládáte parkour, takže v případě nebezpečí vyšplháte na nejbližší konstrukci a dotírající nemrtvé zlikvidujete kuší. O nic moc jiného prakticky nepůjde. Jen poradit si s obrovskými hordami pomocí prostředků dostupných před mnoha staletími.

The Black Masses po dvou a půl letech ve vývoji zamíří 12. března do předběžného přístupu na Steamu, ale už teď si hru můžete vyzkoušet tamtéž v demoverzi a zjistit, zda jsou statisíce zombií něčím pro vás.

Nejnovější články