Cyberpunk 2077 bude mít NewGame+, o konci hry rozhodnete vy
zdroj: tisková zpráva

Cyberpunk 2077 bude mít NewGame+, o konci hry rozhodnete vy

5. 8. 2019 15:34 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

V polském časopise PSX Extreme vyšel další rozsáhlý článek o Cyberpunku 2077. Mimo shrnutí již známých informací kupodivu odhalil docela hodně novinek. Kromě režimu NewGame+ hned při vydání se tvůrci rozpovídali třeba o bytě patřícím V, vztazích s NPC, schopnostech a atributech nebo o lootování.

CD Projekt již v minulosti odhalil, že se v Cyberpunku 2077 podíváte i za hranice civilizace Night City. V pustině nebydlí skoro žádná zvířata, nerostou tam rostliny a obývají ji prakticky jen nomádské frakce. Dvě hlavní jsou zároveň ve válce. Gang Wraights je hrozbou i pro V, Aldecados jsou ochotní s ní/m obchodovat a rozdávat mise.

Systém schopností půjde přizpůsobit vašemu stylu hraní. S tím, jak sbíráte levely, dostáváte také dva různé druhy bodů – jeden na schopnosti, druhý na atributy. Od úrovně atributů se odvíjí i počet čipů, které si můžete nainstalovat. Dovednosti jako střelba, hackování nebo útoky na blízko se vylepšují i s tím, jak je používáte.

V bude moct kromě aut a motorek vlastnit také byt, což je víc, než může říct většina pražských mileniálů. Tenhle apartmán bude důležitým příběhovým místem, kde se budou odehrávat různé schůzky a zvraty. Taky si v něm uskladníte vybavení nebo přečtete maily, nemůžete si ho ovšem přestavět podle svojí fantazie. Podle hlavního designéra úkolů Pawła Saska by totiž zkrášlování vašeho bytečku moc neladilo s temnou a špinavou vizí hry.

zdroj: CD Projekt RED

Umělá inteligence a řízení by podle polských novinářů zasloužily ještě vylepšit. Ukrást auto přitom není jen tak, a pokud vás někdo chytí při činu, máte co do činění s místním gangem nebo s policií. Z potyček se musíte zpravidla buď probojovat, nebo se schovat. Kradená auta a motorky si navíc nemůžete nechat. Na rozdíl od těch, co si koupíte, se neuloží do vaší garáže.

Kořist obecně je poměrně důležitá a kromě klasických materiálů, úkolových předmětů, zbraní a vybavení narazíte i na speciální sběratelské cetky. Můžete si taky nainstalovat čip, který vám pomůže s hledáním ukrytých předmětů, ale různé nápovědy vám sdělí i některé postavy.

Dost možná je ale napřed budete muset přesvědčit, že vám mohou věřit. Systém vztahů prý vypadá opravdu propracovaně, se spoustou NPC se můžete spřátelit, ale taky je pořádně naštvat. Počítá se i s romancemi, ne každý vám na ni ale kývne v závislosti na pohlaví. Preference jsou preference.

zdroj: Archiv

Zvířat, která nevyhynula, celkově moc nezbylo kvůli pandemiím. Občas potkáte nějaké mazlíčky, ale patří spíš bohaté elitě, podobně jako v Blade Runnerovi.

Mezi lety 2020 a 2077 došlo k prolomení ochrany cyberspace slavným netrunnerem a masivnímu úniku informací. Korporace od té doby vynalezly takzvaný Blackwall, který infikovanou část cyberspace odřízne od zbytku infrastruktury. Někteří netrunneři se do těch částí zkusili vydat, ale žádný z nich se nevrátil.

V článku se CD Projekt vyjádřil i k otázkám náboženství, které prý společností Night City znatelně prostupují – už mise předváděná na letošní E3 se zčásti odehrávala v kostele. Některé domácnosti kupříkladu vlastní staré LCD televize, což může být nejen kvůli tomu, že jsou chudé, ale třeba i proto, že jejich náboženství zakazuje určité technologie.

Cyberpunk 2077 budete mít důvod dohrát vícekrát – kromě módu NewGame+ bude mít i několik odlišných konců v závislosti na vašich volbách v průběhu hraní. A pozor, výrazně je mají ovlivnit i zdánlivě nepodstatné vedlejší úkoly.

Nejnovější články