Cyberpunk 2077 nejspíš vyjde na dvě generace konzolí
zdroj: tisková zpráva

Cyberpunk 2077 nejspíš vyjde na dvě generace konzolí

27. 3. 2019 16:05 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O Cyberpunku 2077 od polského CD Projekt RED se poslední dobou hodně spekuluje, hlavně co se data vydání týče. Momentálně je hra ve vývoji pro PC, PlayStation 4 a Xbox One, podle nejnovějšího hovoru s investory by se ale mohla podívat i na následující konzolovou generaci. Do roku 2021 má CD Projektu navíc vyjít ještě další, zatím neoznámené tříáčkové RPG.

Nejen o aktuálních finančních výsledcích se v hovoru s investory rozpovídal Adam Kiciński. Vývoj Cyberpunku 2077 je podle něj v hodně pokročilé fázi a neovlivní ho žádný aktuální herní trend. Nemusíte se tedy bát mikrotransakcí, loot boxů nebo battle royale, což nicméně CD Projekt potvrdil už v minulosti.

„Pokud bude příležitost vydat Cyberpunk na příští generaci, nejspíš to uděláme,“ vyjádřil se Kiciński s tím, že jejich engine je na to připravený. Současná generace konzolí by ale snad o příliš mnoho grafických vylepšení ochuzená být neměla.

Kiciński se zmínil i o vývoji titulu, o němž mnozí spekulují jako o další hře ze světa Zaklínače – CD Projekt totiž nedávno vyvrátil, že by kromě Cyberpunku a Zaklínače vlastnil licence ještě na jinou značku.

Za Geralta si určitě nezahrajeme, jeho trilogie se Divokým honem definitivně uzavřela. Nějaká menší odbočka třeba za Ciri by se ovšem určitě neztratila. Na chystaném RPG pracuje mnohem menší tým než na Cyberpunku 2077, zároveň by ale vývojáři chtěli jít až za hranice hráčských očekávání a velikost týmu by se neměla negativně odrazit na kvalitě.

Za hranice očekávání půjde očividně i Cyberpunk: jeden z tvůrců úkolů se na Redditu nedávno vyjádřil, že jednotlivé mise i jejich součásti půjdou řešit obvykle třemi až pěti způsoby.

Kiciński dále slíbil velké odhalení během letošní E3, ale vyvrátil drb, že by se na něm měla objevit Lady Gaga.

Ohledně Cyberpunku 2077 na čerstvě oznámené službě Stadia se prý s Googlem jedná, zatím ale nemohou oznámit nic konkrétního. Hra ještě není dokončená, vývojářský tým už se ale bude zvětšovat jen minimálně, pokud vůbec, takže se dá předpokládat, že je k finiši celkem blízko. Že by letošní datum vydání nebylo příliš optimistické? Nezbývá, než se nechat překvapit.

Nejnovější články