Další indicie naznačují brzké oznámení PC verze Red Dead Redemption 2
zdroj: tisková zpráva

Další indicie naznačují brzké oznámení PC verze Red Dead Redemption 2

25. 9. 2019 12:10 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Australský klasifikační úřad, který uděluje věkový rating, vydal nové rozhodnutí v případě Red Dead Redemption 2. Trochu podivné na tom je, že je pořád přístupné pro hráče 15+ a přišlo jedenáct měsíců po tom prvním, což může mít jen stěží jiný důvod než vydání na nové platformě. Opravdu se schyluje k oznámení PC verze, za kterou se odpůrci konzolí už od vydání modlí? Zdá se, že ano!

Rozhodnutí o klasifikaci pochází z 20. srpna letošního roku. Když si k němu připočteme ještě spuštění launcheru od Rockstaru, jehož načasování nedává smysl, pokud se v brzké době nechystá vydat něco nového na PC, vypadá to celé dost nadějně.

GTA V vyšlo na počítačích skoro rok a půl po vydání na konzolích, na port Bully si PC hráči museli počkat rovnou dva roky. Rockstar s nimi nijak nechvátá, takže přestože původní Red Dead Redemption na počítač konvenčními metodami nedostanete, nic není ztraceno.

zdroj: Archiv

Hráči se v průběhu roku chytali sebemenších stébel, ať už zmínek o PC v průvodní aplikaci, odkazů na achievementy v Social Clubu, jednoho řádku v životopisu jednoho programátora na LinkedIn, nebo celkem přesvědčivých záběrů s grafickým nastavením.

V souborech nedávného patche pro konzolové verze se navíc objevily zmínky o DirectX 12, MSAA, obnovovacích frekvencích a tak podobně, které nasvědčují tomu, že by PC verze skutečně mohla být na spadnutí.

Red Dead Redemption 2 by se podle spekulací mohlo objevit také na nadcházející streamovací službě Google Stadia, takže pokud se vám do nákupu konzole pořád nechce, zůstaňte trpěliví do nějakého toho oficiálního oznámení. Jednou to klapnout musí!

Nejnovější články