Další RPG od Larianu asi nebude Original Sin III, ale Baldur's Gate 3
zdroj: tisková zpráva

Další RPG od Larianu asi nebude Original Sin III, ale Baldur's Gate 3

31. 5. 2019 10:10 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Na oficiálním webu Larian Studios se objevila tajemná, zlatavá římská trojka. Vzhledem k jejich nedávné historii by skoro každý automaticky předpokládal, že půjde o jemný náznak pokračování Divinity: Original Sin 2. A ono asi ne - metadata stránky ukazují hned několik zmínek o jiné populární RPG sérii: Baldur's Gate!

Kromě Baldur's Gate 3 se ve videosouboru nachází taky odkazy na vydavatele Wizards of the Coast a stolní RPG Dungeons & Dragons, podle jehož pravidel od Forgotten Realms původní dvě hry fungovaly. Věta „Gather your party“ tohle podezření jen dále potvrzuje. I když partu dáváte dohromady v každém druhém RPG.

O pokračování jednoho z nejoblíbenějších klasických RPG se šuškalo už loni. Na fóru RPG Codex jeden z uživatelů uvádí: „Můj nový kolega dřív dělal v Larianu. Říká, že Swen [Vincke, šéf studia] získal licenci na Baldur's Gate. Nevím kdy a jak ji použijí, ale mají ji.“ V říjnu se pak na Twitteru k tématu vyjádřil i Brian Fargo, veterán z inXile a Interplay: „Náhodou vím, kdo na BG3 dělá ;)“ A zdá se, že nelhal.

Sice je smutné, že jsme se připravili o překvapení u velkolepého oznámení, ke kterému pravděpodobně dojde na E3, ale pokračování Baldur's Gate?! A od Larianu, který v posledních letech ukázal, že rozvětvená příběhová RPGčka vážně umí? Sním, nebo bdím?

Za prvním Baldur's Gate nestál nikdo jiný než legendární BioWare ve spolupráci s Black Isle Studios. Původní hra vyšla na konci roku 1998 pod Interplay, stejně jako pokračování s podtitulem Shadow of Amn o dva roky později. Na třetím díle pak chvíli pracoval samotný Black Isle, byl ale zrušen. Fanoušci nicméně od té doby nepřestali doufat, že se vytouženého pokračování dočkají - mnozí z nich si dost možná oddechnou, jestli na něm namísto moderního BioWare dělají v Larianu.

Nejnovější články