Další video o Kingdom Come popisuje život virtuálního světa
zdroj: tisková zpráva

Další video o Kingdom Come popisuje život virtuálního světa

13. 2. 2014 19:29 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Po představení historických kvalit, koníků i systému soubojů Kingdom Come: Deliverance přichází tvůrci z Warhose s ukázkou kvalit umělé inteligence, která bude obývat středověké virtuální Posázaví. Viktor Bocan, spolu s dvěma dalšími vývojáři, nám proto představí živoucí svět NPC.

Simulace denního režimu postav zjevně pokročila od obdobných systémů v TES: Oblivion či Fallout 3. Krom předprogramovaných preferencí ("Tenhle pán rád chodí večer do hospody") je totiž AI postav závislá i na počasí (když prší, nechodí se za prací do polí), popřípadě i na dalších variabilních okolnostech (když je hospoda plná, NPC zakleje a půjde raději rybařit nebo rovnou domů). Samozřejmostí je pak i odlišné chování ve dne a v noci, na což je prý třeba myslet ve chvíli, kdy bude chtít hráč doručit předmět kováři uprostřed noci. Chování NPC vůči hráči má totiž brát v potaz i takové maličkosti - jestli je třeba někdo zrovna vzbudil.

Systém tak využívá částečného předskriptování a částečně samotného prostředí k navození více méně emergentních zážitků hráče. Neplatí to navíc jenom pro individuální postavy, ale i pro větší shluky plebsu, reagující třebas na zloděje.

...

Závěrem necelých devíti minut Dan Vávra slíbí, že v příštím updatu dojde na ukázku hratelného dema, které tým představoval vydavatelům. Délka budoucího video updatu se tak natáhne až na půlhodinu, ukázka bude navíc možná i vysílána livestreamem. Deliverance zbývá do konce kampaně 7 dnů, doufejme tedy, že podobnou závěrečnou tečkou naláká extra porci backerů.

Nejnovější články