Další zdroj tvrdí, že příští rok vyjde Call of Duty: Black Ops 5 zasazené do studené války
zdroj: tisková zpráva

Další zdroj tvrdí, že příští rok vyjde Call of Duty: Black Ops 5 zasazené do studené války

12. 8. 2019 15:50 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Do vydání letošního rebootovaného Call of Duty: Modern Warfare zbývají ještě celé dva měsíce, ale letos se už podruhé pozornost mnohých upíná k dalšímu dílu, který vyjde příští rok. Kotaku v květnu informovalo o možném narušení kolečka tří studií Treyarch-Infinity Ward-Sledgehammer, a tedy i her z podsérií, což nyní podporuje další zdroj.

Podle tříletého cyklu střídání studií by se o další Call of Duty mělo postarat studio Sledgehammer, které údajně pracovalo na příběhové kampani zasazené do války ve Vietnamu. Jenže pak měl převzít otěže Treyarch, který se postaral o loňské, čistě multiplayerové Call of Duty: Black Ops 4. Práce Sledgehammeru přitom neměla být zahozena, ale včleněna do Call of Duty: Black Ops 5 (nebo jak se bude hra reálně jmenovat).

Informace od Kotaku nyní potvrzuje YouTuber LongSensation na svém Twitteru. „Call of Duty 2020 je dosud vedené pod dvěma názvy: Call of Duty: Black Ops a Call of Duty: Black Ops V. Je zasazené do studené války. Rozprostírá se na celých 40+ letech a zahrnuje válku ve Vietnamu a korejskou válku. Je popisované jako ještě odvážnější a strašlivější než Modern Warfare. Nedělám si srandu.“

Znamenalo by to, že Treyarch má mnohem kratší dobu na vývoj hry, než bylo dosud zvykem. A proč je tahle spekulace vůbec hodná pozornosti? Protože LongSensation byl tím prvním, kdo prozradil letošní rebootované Call of Duty: Modern Warfare. Existuje tedy jistá šance, že i jeho další informace jsou pravdivé.

LongSensation se v uplynulých dnech zaměřil také na Modern Warfare, když prozradil, že se chystá battle royale mód, který vyjde příští rok jako samostatná free-to-play hra (stále však navázaná na základní hru). Zatím to ale po loňském pokusu naštěstí nevypadá na úplné opuštění singleplayerových kampaní, za což má u mě Activision palec nahoru.

(Titulní obrázek pochází ze hry Rising Storm 2: Vietnam.)

Zajímavost: Nebylo by to poprvé, kdy studio Sledgehammer připravovalo válku ve Vietnamu. V době minulé generace konzolí pracovalo na titulu Call of Duty: Vietnam, který měl být vůbec prvním dílem viděným z pohledu třetí osoby. Projekt byl k roku 2011 zrušen, jelikož Sledgehammer museli vypomoct Infinity Ward s Modern Warfare 3.

Spoluzakladatel studia Glen Schofield se později nechal slyšet, že kdyby byl někdy v budoucnu požádán o vytvoření 3rd person Call of Duty, vrátil by se ke Call of Duty: Vietnam. Je snad možné, že v Activisionu dali tomuto projektu znovu zelenou, aby se následně zalekli vlažnějšího přijetí WWII od stejného studia a radši vsadili na jistotu, tedy celou hru nechali překlopit do fungujícího FPS Call of Duty: Black Ops „doplňte“? Zdá se, že to Sledgehammer s protlačením války ve Vietnamu nemá úplně jednoduché.

Nejnovější články