Dan Houser by sám rád viděl pokračování Bully
zdroj: tisková zpráva

Dan Houser by sám rád viděl pokračování Bully

26. 9. 2013 14:57 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Rockstar má s rekordními tržbami Grand Theft Auto V našlápnuto na solidní vánoční bonusy a pomalu je tak na čase se poohlížet po dalších, nových projektech. Jedním z nich by mohlo být i pokračování pozapomenuté hry Bully. Vyšla už v roce 2006 (dobová recenze zde) a, jak už je u Rockstaru tradicí, vyvolala nadšení i kritiku. Houser nyní v rozhovoru pro Polygon potvrdil, že na Bully nezapomněl - krom (možná) planých nadějí však nesdělil žádné podrobnosti.

Bully se odehrávala v sandboxově postavené škole a jejím okolí, kde hráč plnil hlavní a vedlejší mise, prozkoumával mapu i docházel na výuku. Titul byl herní kritikou oslavován za inteligentní rozbor tématu šikany a dospívání, promptně zakázán v Brazílii, stažen z pár obchodů v Anglii, a pak se na něj brzy pozapomnělo.

Bully je ovšem Houserovým oblíbeným projektem a jeho nepřijetí zákazníky vnímal jako absurdní. "Byli jsme si jistí, že neděláme hru, v níž nejste pachatelem šikany. Nejste sice ani žádný svatoušek, ale rozhodně ne pachatel šikany ("bully"). V zásadě jste se postavili kultuře, která šikanu způsobovala tím, že jste hrál za drsné dítě, co se občas i přátelilo se slabšími žáky.“ Pro pověst Rockstaru se však Bully prý dlouho dopředu dočkala odmítnutí. "Nikdy jsme neměli šanci říct, o co v ní šlo." Uh, okey, v tom případě možná Rockstar mohl zvolit trochu jiný název hry...

Houser krom letmého popisování důvodů, proč byla Bully odsuzována dopředu, také dodal, že "ví, že by chtěl" vytvořit pokračování. Čert však ví, jak se věci vyvrbí. Z konkrétnějších nápadů pouze zamítl, že by se hrdina Bully vyskytl jako protagonista v nějakém díle GTA.

Hauserovy ambice k tvorbě pokračování Bully nejsou zrovna tajemstvím - podobně mluvil i před dvěma lety, když Gamasutře sdělil, že pokračování Bully bude čekat až na dokončení Maxe Payna 3. Byl by v tom tedy čert, kdyby se s královskými výnosy z jiných her Rockstar časem nedostal i k dalším, menším a osobitějším titulům.

Nejnovější články